Почина Ивайло Дичев. Не мога да повярвам. Сбогом, приятелю!, написа

...
Почина Ивайло Дичев. Не мога да повярвам. Сбогом, приятелю!, написа
Коментари Харесай

Почина културният антрополог проф. Ивайло Дичев

„ Почина Ивайло Дичев. Не мога да допускам. Сбогом, приятелю! ”, написа Тафров. 

 

" Отишъл си е Ивайло Дичев, ненадейно и толкоз рано. Светъл и разтревожен разум. Тъга... ", написа и писателят Георги Господинов.

 

Проф. Дичев е създател на няколко книги, измежду които " Контрадемокрация. Политиката в епохата на недоверието " и „ Културни подиуми на политическото “.

 

Ивайло Дичев е роден през 1955 година в София, наследник е на писателя Стефан Дичев и художничката Лиляна Дичева. Защитава докторати в Софийския университет и в университета Париж, работи в областта на естетиката, след това се насочва към обществените науки с фокус върху въпросите на политическата просвета, градската антропология и балканските идентичности. Дичев бе асоцииран учител в университета Париж – с  многобройни стипендии, измежду които от високо равнище на френското държавно управление, Фулбрайт и Рокфелер.

 

Той бе почетен откривател на Института за източни и югоизточни проучвания в Регенсбург. Последните му проучвателен ползи са в региона на поданството, миграцията и антропологията на пространството. Ръководи магистърска стратегия по културна антропология, издава онлайн изданието за културни проучвания „ СеминарБГ “.

 

, препубликуван от " Дойче веле " във ФрогНюз, е отдаден на градът, в който желаеме да живеем и поддържаме връзка. В него проф. Дичев дава отговор на въпросите има ли въобще места, които ни притеглят и карат да се събираме и дружно да се занимаваме с забавни неща.

 

Поклон пред паметта му!
 
ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР