Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще се кандидатира отново

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще се кандидатира отново
Коментари Харесай

Ахмед Доган смята да води листата на ДПС в Кърджали след раздора с Пеевски - Булевард България

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган ще се кандидатира още веднъж за народен представител като лидер на " лидерската " листа в Кърджали.

Това оповестява " Родопи 24 " на Илхан Андай, като цитира информация от среща на регионалния съвет на Движение за права и свободи в града с Джевдет Чакъров и други народни представители, изключени след раздора с Делян Пеевски.

От 2013 година насам Доган не взе участие в депутатските листи, макар че обичайно членовете на партията го предлагат. Кърджалийският регион, който е най-силният за Движение за права и свободи, нормално се води от ръководителя на партията.

Така беше и през април 2024 година, когато Делян Пеевски за първи път оглави листата с претенденти за народни представители.

Неясно остава обаче кой в действителност ще записва листите на Движение за права и свободи за вота на 20 октомври, откакто Доган изиска оставката на Пеевски и още няколко членове на управлението, а те отхвърлиха да се отдръпват.

ДПС-Кърджали зае страната на Ахмед Доган през юли 2024, което незабавно докара до отстраняването на преди малко назначения за регионален шеф на Кърджали Ресми Мурад от служебния кабинет.

Според " Родопи 24 " - " от ден на ден се обрисува разновидността две ДПС-та в разнообразни обединения ".

Опит за привикване на Централния съвет на партията може да бъде изработен на 23 и 24 август. Ако се събере кворум, групата, лоялна на Ахмед Доган, може да изиска премахване на зам.-председателите и членовете на Централното оперативно бюро, които се считат за близки до Пеевски.

Лидерството обаче ще остане поделено сред Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, до момента в който се свика Национална конференция - а това, наподобява, няма да стане преди изборите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР