Побратименият на Пловдив град Лвов в Украйна ще получи хуманитарна

...
Побратименият на Пловдив град Лвов в Украйна ще получи хуманитарна
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив организира хуманитарна помощ за град Лвов в Украйна

Побратименият на Пловдив град Лвов в Украйна ще получи филантропична помощ от храни, медицински консумативи и облекла.

Това стана ясно след диалог на кмета Здравко Димитров с украинския му сътрудник Андрий Садовий. В половин часова видео връзка, в която се включи и почетният консул Димитър Георгиев, кметът на Лвов показа обстановката в страната и неговите ежедневни задания, свързани с войната там. „ Координирам се с кметовете в района от Западна Украйна, тъй като всекидневно през нашата територия минават 200 хиляди бежанци. Моята задача е да оказвам помощ на отбранителните сили и на хората, търсещи сигурност и паралелно с това градът да не стопира да действа “, сподели Садовий и добави, че ежедневната прехрана за изхранване на бежанците излиза близо 1 млн. $.

Кметът Здравко Димитров осведоми украинския си сътрудник, че е получил писмо от локалните управляващи в Украйна, адресирано до всички кметове в света с роман за голямата покруса на украинския народ. Сподели още за съпричастността на българите към хората, бягащи от военния спор и намиращи заслон и поддръжка у нас. Димитров добави, че с почетния консул са в всекидневен контакт и работят дружно по приемането и настаняването на потърсилите леговище. „ Само преди няколко часа ме потърсиха две фамилии с дребни деца и към този момент са настанени “, сподели кметът и добави: „ В 21-и век освен не е редно, а е непростимо да сме очевидци на сходна военна офанзива. Ние сме с Вас и ще Ви оказваме помощ с каквото можем “.

„ Благодаря за помощта на България и на нашия побратимен Пловдив. Ценим високо поддръжката Ви в това комплицирано време. Вярваме, че ще победим “. С тези думи Андрий Садовий се обърна към българската страна. Той показа и лист с нужните медицински консумативи, превързочни материали, одеяла, чорапи, термо облекло, спални чували, фенери, акумулатори, раници и пакетирани храни и консерви, от които незабавно се нуждае украинският град. Кметът Здравко Димитров пое ангажимент и започва акция за набиране на материалите. Той към този момент се свърза с пловдивска компания, която има посланичество в Лвов и посредством която ще се реализира превоза. В рамките на 24 часа ще бъдат разпратени писма от името на кмета до „ Бизнесът за Пловдив “, „ Тракия икономическа зона “ и браншовите организации за подпомагане. Почетният консул Димитър Георгиев ще помогне посредством украинските доброволци в Пловдив, с които всекидневно работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР