Победният марш на Микаела Шифрин в Световната купа по ски

...
Победният марш на Микаела Шифрин в Световната купа по ски
Коментари Харесай

Микаела Шифрин записа 38-а победа в Световната купа

Победният марш на Микаела Шифрин в Световната купа по ски продължи с триумф на слалома в Загреб. Американката разруши конкуренцията си, завършвайки с 1.59 секунди пред втората в подреждането Венди Холденер от Швейцария. Трета се подреди шведската ветеранка Фрида Хансдотер (+2.11).

Шифрин записа седма победа от началото на сезона и втора в границите на три дни, откакто на 1 януари победи и на градския старт в Осло. С триумфа си в Загреб, Шифрин мина границата от 1000 точки след едвам 16 старта. Тя има 1081, а задатъкът ѝ пред Виктория Ребенсбург е 571 точки. Трета в класирането за Големия бистър глобус е Петра Влъхова с 475 точки.

" Във втория манш не бях доста сигурна, пробвах се да съм по-предпазлива, поради положителния задатък. Преди това карах много нападателно и бях наясно, че сходна разлика ми е изцяло задоволителна ", изясни победителката след финала.

Само в дисциплината Шифрин има 580 точки и води за Малкия глобус. Авансът ѝ пред Влъхова е 185 точки, а Холденер резервира третата си позиция с 345 точки. Швейцарката се качи за 13-и път на подиума в най-техничната дисциплинираност, само че към момента няма победа.

Shiffrin regina a Zagabria: vittoria numero 38 in Coppa del Mondo. Male le azzurre: 15a https://t.co/g9ybZnJMXYpic.twitter.com/byNmQyjgFl
— RACE SKI MAGAZINE (@raceskimagazine) January 3, 2018

Шифрин натрупа голям задатък още в първия манш, откакто най-близката ѝ преследвачка беше на съвсем секунда и половина. Венди Холденер, която се пусна с първи стартов номер в първия манш изостана на 1.41 секунди зад американката. Шифрин се спусна за 52.99 секунди.

В по-малко пот две секунди влязоха единствено още две състезателки – Петра Влъхова и Бернадет Шийлд. Десетата Мишел Гизин пък беше на едвам 2.97 секунди зад Шифрин.

Във втория манш американката караше по-предпазливо, само че въпреки всичко в края на дистанцията усили задатъка си, с цел да финишира с 1.59 секунди пред Холденер.

Микаела Шифрин към този момент има 38 победи в Световната купа, с което изпревари австрийката Марлис Шийлд и към този момент е 6-а във безконечната класация. Успехите в слалома на 22-годишната американка са 28. Тя е единствено на две победи от върха на на Ингемар Стенмарк, който има 40 победи, преди да навърши 23 години. С 41 пък е австрийската легенда Анмари Мозер-Прьол.

Следващият старт от Световната купа при дамите е на 6 януари в словенския курорт Кранска Гора, когато ще се организира великански слалом. Ден по-късно е слаломът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР