Победителите от Деветия национален конкурс за поезия Дамян Дамянов получиха

...
Победителите от Деветия национален конкурс за поезия Дамян Дамянов получиха
Коментари Харесай

Връчиха тържествено наградите от Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов 

Победителите от Деветия народен конкурс за лирика „ Дамян Дамянов ” получиха своите награди на тържествена гала в зала „ Сливен “. Отличието за 2022 година получи Петя Цонева от Габрово – лекар и доцент в региона на британската литература, учител във Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Тя получи плакет, диплом и парична награда в размер на 1 500 лева, обезпечени от Община Сливен. От името на кмета Стефан Радев премията й бе връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова.

„ Връчването на премията за лирика на името на огромния Дамян Дамянов е изключително значимо събитие за нашия град. Днес ние се допираме до неговата нежна душа и допълваме нюансите на всекидневието си с човечност, цветовете на любовта и чистата откровеност, които той носеше и раздаваше посредством лириката си. За мен е наслаждение да връча тази премия от името на кмета на Сливен Стефан Радев. Моля, приемете неговите пожелания за още доста креативно ентусиазъм, сполучливо показване на бъдещи състезания и самопризнание за вашата лирика. Бъдете здрави и до скоро в Сливен! “, сподели Пепа Чиликова.

Тя връчи и премията за дебют, обезпечена от Агенция „ Компас “. Носител е Жени Щерева – начален преподавател от Пловдив. Победителите бяха избрани от жури с ръководител брачната половинка на Дамян Дамянов – поетесата Надежда Захариева, която участва на награждаването.

В състезанието участваха 46 книги на създатели от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Ловеч, Габрово, Хасково, Плевен, Благоевград, Ямбол и други В конкуренцията участваха и 13 създателя, които през миналата година, в период до 31 март 2022 година, са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската колегия на София, Пловдив, Банкя, Златица и други

В програмата за награждаването със свои участия се включиха децата и младежите от театрална студия „ Хвърчащите хора “ при Военен клуб – Сливен, с началник Вяра Начева и вокално студио „ Усмивка “, с вокален възпитател Мария Желева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР