Победата на Украйна във войната срещу Русия зависи от сътрудничеството

...
Победата на Украйна във войната срещу Русия зависи от сътрудничеството
Коментари Харесай

Зеленски: От това зависи победата на Украйна

Победата на Украйна във войната против Русия зависи от съдействието с Европейския съюз, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

След срещата в Киев на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз Зеленски акцентира какъв брой е значима поддръжката за Украйна в региона на защитата.

В своето изявление, което пристигна откакто Конгресът в Съединени американски щати не включи помощта за Украйна в законопроект за федералните разноски, украинският президент също по този начин акцентира смисъла на " поддръжката в региона на защитата " за Украйна по време на войната.



Украйна беше хазаин на интернационална конференция на отбранителната промишленост, която е част от напъните на украинското държавно управление да усили производството на оръжия в страната, с цел да отблъсне съветската инвазия и да понижи зависимостта си от доставките на оръжия от чужбина, съобщи " Асошиейтед прес ".

Събитието бележи нов стадий в развиването на поддръжката за Украйна, чиито фокус до момента беше подложен върху доставката на оръжия, ремонта на развалено съоръжение и военното образование на украински военнослужещи.

Президентът Володимир Зеленски съобщи при откриването на интернационалния Форум на отбранителната промишленост, че в събитието в петък са се присъединили към 250 оръжейни компании от над 30 страни, както и министри на защитата и представители на няколко страни.

Той разкри детайлности от неотдавнашното си пътешестване до Вашингтон, като уточни, че тогава се е договорил с президента на Съединени американски щати Джо Байдън за " основаването на нова индустриална екосистема, която ще укрепи както Украйна, по този начин и всичките ѝ сътрудници ". Украинският държавен глава дефинира това като " един от основните резултати " от договарянията си с Байдън във Вашингтон.

" Героизмът самичък по себе си не може да прехваща ракети. Украйна се нуждае от качества, високо качество, огромно количество и то бързо. Не може да има защита без  промишленост ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се включи във форума посредством видеовръзка ден откакто бе на аудиенция в Киев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР