Победата на Украйна във войната с Русия ще защити европейските

...
Победата на Украйна във войната с Русия ще защити европейските
Коментари Харесай

Украйна се защитава от най-голямата антиевропейска сила, каза Зеленски в Европейския парламент

Победата на Украйна във войната с Русия ще отбрани европейските полезности, сподели украинският президент Володимир Зеленски в тирада пред Европейския парламент в четвъртък. Той е на първото си посещаване в Европа от началото на съветската военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

“Ние пазиме себе си на бойното поле. Ние, украинците, дружно с вас против най-голямата антиевропейска мощ в модерния свят ”, сподели Зеленски по адрес на Русия. “Само нашата победа ще отбрани европейските полезности. ”
 Евродепутатите приветстват Володимир Зеленски
Украинският президент добави, че войната не е единствено за територия, а и за полезности.

“Кремъл цинично и преднамерено, година след година, малко по малко, се пробва да унищожи европейските полезности, както съветските управляващи унищожиха полезността на човешкия живот ”, сподели още Зеленски.

Украинският президент дойде на посещаване в Брюксел в четвъртък за пръв път от началото на войната. Пътуването се реализира на фона на апелите на Украйна европейските страни да ѝ дават ракети с дълъг обхват и изтребители, с които да се пази от съветските набези.

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола изиска страните от Европейски Съюз бързо да вземат решение.

“Вие би трябвало да успехите ”, сподели тя. “Държавите членки би трябвало бързо да обсъдят като последваща стъпка даване на ракети с дълъг обхват и изтребители, от които вие се нуждаете, с цел да отбраните свободата си. ”
 Володимир Зеленски и Роберта Мецола
Зеленски ще взе участие в среща на върха на водачите на страните от Европейския съюз (ЕС). България е показана на срещата от президента в Брюксел позиция против даване на оръжия на Украйна.

По-рано Зеленски Лондон и Париж и се срещна с премиера на Обединеното кралство Риши Сунак, френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц. Зеленски да дават на Украйна ракети с дълъг обхват и изтребители, с които страната се пази от съветските набези. Британското държавно управление сподели, че може да изпрати. Франция и Германия до момента не са поели подобен ангажимент.
 Евродепутати реагират на речта на Зеленски
Западните страни до момента отхвърлят да дават на Украйна бойни самолети, с които да прогони Русия от територията си. По-рано същият отрицателен отговор беше даван и за доставянето на танкове за Украйна, само че на единадесетия месец от войната Англия, Съединени американски щати, Франция и Германия свои съвременни машини, с които да се добави арсеналът от руски танкове, дадени от страни в Източна и Централна Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР