По-заразният вариант на новия коронавирус, открит първо във Великобритания, се

...
По-заразният вариант на новия коронавирус, открит първо във Великобритания, се
Коментари Харесай

Британският COVID щам се разпространява бързо в Германия

По-заразният вид на новия ковид, открит първо във Англия, се популяризира бързо в Германия, предизвести немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

По думите му на английския вид в този момент се дължат 22 на 100 от инфекциите. Само преди две седмици негови носители бяха единствено 6 на 100 от инфектираните.

Към момента в Германия е в действие едномесечен локдаун, който е намалил доста растежа на новите случаи от началото на годината. Канцлерът Ангела Меркел и министри от кабинета ѝ обаче предизвестяват, че е прекомерно рано за разхлабване на ограничаващите ограничения поради опасността от новите разновидности.

Словакия стегна през днешния ден контрола по границите си, мотивирайки се с заплахата от разпространяване на нови разновидности на ковид в Европа, съобщи Франс прес.

Властите са планували изключения от новите правила на трансграничните служащи, от които обаче се изисква показване на негативен PCR тест, изработен не по-малко от 72 часа преди пътуването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР