По-заразният щам на коронавируса, регистриран във Великобритания, е открит и

...
По-заразният щам на коронавируса, регистриран във Великобритания, е открит и
Коментари Харесай

СЗО сигнализира: Нов по-заразен щам на вируса се явява и в други държави

По-заразният вариант на ковид а, регистриран във Англия, е открит и в Нидерландия, Дания и Австралия, оповестява Би Би Си.

Според информация на Световната здравна организация, новият вариант на вируса се популяризира по-бързо от предходния, само че не е по-смъртоносен. Няма доказателства той да реагира по друг метод на имунизациите, считат специалисти.

Днес Нидерландия вкара възбрана за пътнически полети от Англия до 1 януари поради новия тип ковид.

Решението беше взето, откакто проби, взети по-рано този месец, разкриха същия нов вариант на ковид , като този във Англия. В очакване на " по-голяма изясненост " по отношение на обстановката в Обединеното кралство, холандското държавно управление съобщи, че спомагателният " риск новият вирусен вариант да бъде въведен в Нидерландия би трябвало да бъде редуциран до най-малко, доколкото е допустимо ".

Правителството на Марк Рюте съобщи също, че ще работи с други държави-членки на Европейския съюз през идващите дни, с цел да " изследва опциите за по-нататъшно ограничение на риска новият вариант на вируса да бъде пренесен от Обединеното кралство ".

Епидемиологът на СЗО Мария ван Керхове съобщи, че експертите са " наблюдавали разновидности по целия свят от началото на пандемията ". СЗО е в контакт с публични лица от Англия по отношение на новия вариант. Мутациите на вирусите се разпознават постоянно, сподели доктор Ван Керхове, добавяйки, че е значимо да се разбере " какво вършат тези разновидности и по какъв начин се държат ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР