По всяко време пчеларските продукти са били ценени от хората.

...
По всяко време пчеларските продукти са били ценени от хората.
Коментари Харесай

Изпитани и доказани методи: Как да разпознаем истинския МЕД от фалшивия

По всяко време пчеларските артикули са били ценени от хората. И след десетилетия и даже епохи нищо не се е трансформирало. Пчелното злато, богато на витамини и минерали, е известно и през днешния ден като лек за доста заболявания и като деликатес.

С течение на времето човек се е научил да ги смесва и да получава нов, още по-добър мед. Днес, минавайки през всеки пазар, елементарно можете да намерите човек, който продава пчелни артикули.

Единствената неволя е - дружно с възходящия брой на искащите да се снабдят с този скъп естествен подарък пораства броят на искащите да се възползват от този артикул без нужните познания, умения и вероятно пчелин. В продажба можете да намерите артикул, който доста наподобява на мед, само че в действителност се оказа захарен карамелизиран сироп или естествен артикул само че с добавка на захар.

Как да отличим същински мед от подправен вкъщи

Много значим въпрос, който един ден поражда пред всеки, който желае да купи този здравословен деликатес за себе си. След като се научим по какъв начин да разпознаем същински артикул от подправен, ще бъде невероятно да го забравим!

Външен тип

Ако изберете свеж мед, изсипете го от един съд в различен. Този артикул има характерна консистенция. Ако медът към момента не е захаросан, би трябвало да се тества с лъжица, като се загребва малко количество и се повдига над съда.
12 научно потвърдени естествени средства против екзема. Вижте по какъв начин се употребяват
Повече от 10% от популацията страдат от някаква форма на екзема. Хората постоянно употребяват термина екзема взаимозаменяемо с атопичен дерма...
Прочети повече
Естественият артикул тече в тънка нишка, образувайки постепенно топящо се уплътнение в общата маса. В него не би трябвало да има съсиреци или мътни утайки. Ако " медът " тече бързо, тогава най-вероятно това е просто сироп или има високо наличие на вода.

Този артикул съдържа не повече от 20% вода. Дали е разводнен, може да се дефинира посредством претегляне на буркана. Трудна, само че безпогрешна математика: 1 кг мед може да се побере в съд от 800 мл. Освен това, в случай че претеглите литров буркан с него, той би трябвало да тежи към 1200 гр. Също по този начин имайте поради тежестта на самия буркан.

Пяната е неприятен знак . Тя демонстрира, че продуктът най-вероятно е ферментирал или е бил събран незрял.

Когато разглеждате продукта, от време на време можете да видите в него дребни останки от восък от пчелни пита, пъстър прашец или даже дребни фрагменти от крила. Това са положителни доказателства за достоверност, само че не и 100%.

Вкус и мирис
Как да разберем дали медът е същински
Медът е утвърден източник на естествени хранителни субстанции и се употребява от векова за лекуване на разнообразни болести. Има богат със...
Прочети повече
Истинският мед  има доста мощен флорален мирис. Ако ароматът не е мощен, това значи, че към него е прибавен сироп, който няма аромат.

Трябва да има сладостен усет, оставяйки стипчивост и дълъг послевкус в устата и гърлото. Ако усетите киселинност, това значи, че продуктът не е узрял или към този момент е съумял да се скапе. Можете да поставите капка от сладостта върху подложката на пръста си и да я разтриете нежно.

Натуралният артикул се разпределя отмерено и се всмуква в кожата. Наличните добавки ще се търкалят.

Твърдост и мекост

Има мит, че положителният мед не се втвърдява. Това е доста огромна неточност. Напротив, колкото повече хранителни субстанции има в масата, толкоз по-бързо се втвърдява.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР