По всяка вероятност хората, които не обичат кисели краставички, се

...
По всяка вероятност хората, които не обичат кисели краставички, се
Коментари Харесай

5 ползи от сока от кисели краставички

По всяка възможност хората, които не обичат кисели краставички, се броят на пръстите

Но не може да се каже същото за феновете на сока от кисели краставички. Тези сигурно са по-редки екземпляри. Само че тъкмо той крие най-големите изгоди за здравето ви. Какви чудодейни свойства има разкрива

1. Свеж мирис

Известно е, че неприятният мирис се дължи на бактерии в устата или на стомашни проблеми. Оцетът в сока от кисели краставички е мощен дезинфектант и убива нездравословните микроби и бактерии. Копърът има и антибактериални свойства и дружно с оцета съставляват отлична композиция в битката против неприятния мирис.

2. Стомашни конвулсии

Копърът оказва помощ при неприятна перисталтика и газове и успокоява спазмите на гладката мускулатура в коремната празнина. Подобрява храносмилането и управлява апетита. Чаят от копър е най-хубавото средство за облекчение на коликите при кърмачетата. Оцетът от своя страна е ферментирала храна и се подкрепя растежа на положителни бактерии в стомаха, по тази причина е също потребен за храносмилателната система. Сокът от кисели краставички е ферментирала храна, богата на пробиотици, които са изключително значими за здравето на червата и положителното асимилиране на питателните субстанции.

3. Отслабване

Научно потвърдено е, че оцетът усъвършенства метаболизма и потиска апетита. Ежедневното изразходване на оцет – главната съставна част в сока от кисели краставички, може в допълнение да насърчи здравословното намаляване.

4. Хидратиране

След дълга подготовка или при топло време човек елементарно може да се дехидратира. Затова е значимо да употребява напитка с натрий, която да помогне за възобновяване салдото на течностите. Натрият е главен детайл, който човек губи, когато се поти. Тъй като сокът от кисели краставички съдържа доста натрий, може да помогне на тялото да се възвърне по-бързо.

5. Кръвна захар

Проучванията сочат, че малко оцет преди хранене може да бъде от изгода за здравето. Медицински специалисти считат, че се отразява благотворно на пациенти, страдащи от диабет. Оцетът е потребен за намаление на равнищата на кръвната захар посредством възстановяване на реакцията на организма към инсулина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР