По всичко изглежда, че Ли Цян, секретарят на Китайската комунистическа

...
По всичко изглежда, че Ли Цян, секретарят на Китайската комунистическа
Коментари Харесай

По всяка вероятност Ли Цян ще е следващият премиер на Китай

По всичко наподобява, че Ли Цян, секретарят на Китайската комунистическа партия (ККП) в мегаполиса Шанхай, ще бъде идващият министър председател на страната, пишат през днешния ден редица медии след измененията в управлението на ККП.

Той ще размени на поста Ли Къцян, който в последния ден от 20-ия конгрес на компартията през вчерашния ден не бе определен в новия състав на нейния 200-членен Централен комитет (ЦК). На първия си пленум през днешния ден новият Централен комитет избра новия състав на Постоянния комитет (ПК) на Политбюро на партията, който на процедура е на върха на властовата конструкция в Китай.

Ли Къцян, последовател на пазарните промени и частната самодейност, отпадна от управлението на ККП, макар че е на 67 години - с една година под възрастта, на която неофициално е признато партийните водачи да се отдръпват, отбелязва АП. На конгреса китайският президент затвърди хватката си върху ръководещата комунистическа партия и вкара в нейното управление свои съдружници, които поддържат неговата визия за по-строг надзор върху обществото и изпитващата усложнения стопанска система, съобщи Българска телеграфна агенция. Някои даже чакат 69-годишният Си, който през март по всяка възможност ще бъде определен от Народното събрание за невиждан трети петгодишен мандат като държавен глава, да се опита да остане на поста до живот.

63-годишният Ли Цян е втори в листата със седмината членове на новия ПК, публикуван през днешния ден от китайската държавна осведомителна организация Синхуа. От 90-те години на предишния век индивидът, чието име е на второ място по-късно на генералния секретар на партията, става и министър председател на Китай - постът, който дава отговор за стопанската система, показва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР