По времето на нашето съвместно управление с Продължаваме промяната (ПП),

...
По времето на нашето съвместно управление с Продължаваме промяната (ПП),
Коментари Харесай

Тошко се обади: Реформата в прокуратурата е заради ИТН

По времето на нашето взаимно ръководство с " Продължаваме промяната " (ПП), " Демократична България " (ДБ) не се говореше за реформиране на прокуратурата. Говореха единствено за промяна на Иван Гешев. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов пред публицисти в коридорите на Народното събрание и посочи, че заслугата за реформирането на прокуратурата е на Има Такъв Народ.

Ние говорихме за реформиране на прокуратурата и бяхме упреквани, че се опитваме под някаква форма да пазим основния прокурор, сподели Йорданов.

По думите му в този момент от ПП-ДБ са прогледнали и са видели, че казусът не е единствено в личността. „ И, колкото и да е нездравословно това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев - да заменят една правосъдна бухалка със своя правосъдна бухалка, тъй като това беше задачата им тогава, а не дълбока правосъдна промяна, това е също толкоз рисково, колкото и по времето на ГЕРБ “, разяснява той. 

Според него „ може би тези турбуленции, които сега стартират, са възстановителен развой и в действителност правосъдната, законодателната и изпълнителната власт най-сетне ще станат самостоятелни “.

Относно оставката на основния прокурор Иван Гешев Йорданов съобщи, че „ решението на основния прокурор си е решение на основния прокурор “. Това, което следим сега, с изказванията на основния прокурор, демонстрира нещо, което българското общество знае - че има политическо въздействие или най-малко опит за въздействие в правосъдната система, посочи той. 

Изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало, тъй като тези обвинявания за скрити закани, които хвърчат сега, са доказателство, че това не е към този момент такова монолитно слепване на политическа власт със правосъдна власт, сподели още Йорданов и означи, че от Има Такъв Народ са „ свалили ГЕРБ преди две години “.

Не са единствено тези партии с въздействие в правосъдната система. Не е загадка, че Демократична България имат мощно въздействие в съдийската гилдия, сподели още Йорданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР