По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът спада, еврото расте към долара

По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ се намалява по отношение на еврото и се повишава във връзка с английската лира стерлинг и японската йена.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден се покачва с 0,17%, а по-широкият WSJ Индексът на $ губи 0,05%.

Към 10:20 часа българско време общата европейска валута нараства по отношение на $ с 0,12% и се търгува на пазара по $1,0741 за едно евро спрямо $1,0730 в края на предходната сесия.

Цената на американската валута във връзка с японската национална валута се повишава в това време до 132,01 йени за един $ в съпоставяне със 131,88 йени за $ при закриване на търговия през вчерашния ден.

Британската лира стерлинг поевтинява по отношение на " зелените пари " с 0,16% и се търгува по 1,2163 $ за един паунд при 1,2184 $ за паунд в понеделник.

Инвеститорите са склонни да считат, че Федералната аварийна система на Съединени американски щати може да е покрай края на цикъла на стягане на паричната политика, макар " ястребовите " изказвания на представители на регулатора.

Ръководителят на Федералната аварийна банка (FRB) на Сан Франциско Мери Дейли сподели, че съгласно нея централната банка на Съединени американски щати ще би трябвало да увеличи лихвения % над 5%, с цел да се бори с инфлацията.

Нейният сътрудник от Фед в Атланта Рафаел Бостик също удостовери по-ранното си мнение, че лихвата ще бъде нараснала до над 5%. В момента диапазонът му е 4,25-4,5%.

Междувременно облекчаването на антикоронавирусните ограничавания в Китай подтиква търсенето на рискови активи.

Китайската валута нараства през днешния ден сутринта курсът беше 6,7675 юана за един долар, по отношение на 6,7719 юана за $ ден преди този момент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР