По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото, паундът и йената отстъпват пред укрепващия долар

По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ умерено се ускорява по отношение на еврото и английската лира стерлинг, като нараства по значимо към японската йена.

Във фокуса на търговците тази седмица са януарските данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати. Експертите се притесняват, че отчетът на Министерството на труда, който ще бъде оповестен във вторник, ще удостовери, че битката с инфлацията надалеч не е завършила, като по този метод ще разсее очакванията за неотдавнашен завършек на затягащия цикъла на паричната политика на Фед.

Според консенсусната прогноза на специалистите, представена от Trading Economics, потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили с 6,2% на годишна база през януари по отношение на 6,5% през декември.

" В взаимозависимост от това по какъв начин наподобяват данните за инфлацията, можем да забележим или пазарите да въздъхнат с облекчение, или избягването на риска ще се форсира ", сподели Ерик Робъртсен, анализатор в Standard Chartered Plc.

" Колкото повече Фед удължава цикъла на повишение на лихвите и забавя прехода към понижаване на лихвите, толкоз по-вероятно е стопанската система на Съединени американски щати да има твърдо приземяване, както и че американската централна банка ще би трябвало да понижи лихвите по-агресивно в бъдеще ", сподели Робъртсън, представен от Bloomberg.

Данни от Университета на Мичиган, оповестени в петък, демонстрираха, че американските инфлационни упования за средносрочен проект (следващата година) са се повишили до 4,2% през февруари от 3,9% през януари.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,11% в понеделник сутринта, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0,22%.

Към 10:30 часа българско време двойката евро/долар се търгуваше за $1,0674 спрямо $1,0678 в края на петъчната сесия.

Британската лира в това време поевтинява до $1,2047 спрямо $1,2062 за един паунд в миналата борсова сесия.

Стойността на американската валута във връзка с японската се увеличи до 132,43 йени за един $ от 131,36 йени за $ в при закриване на търговията в петък.

Утре държавното управление на Япония ще показа пред Народното събрание претендент за поста началник на Централната банка. В петък японските медии оповестиха, че японският министър председател Фумио Кишида е избрал от лист с претенденти 71-годишния Казуо Уеда. Настоящият началник на Японската централна банка Харухико Курода ще подаде оставка при започване на април.

Първоначално вложителите поясниха решението да изберат Уеда като евентуално ястребов сигнал, отбелязва Bloomberg. Това мнение обаче се промени след речта му пред кореспонденти, по време на която той сподели, че съгласно него актуалната ултрамека политика на Японската централна банка би трябвало да остане непроменена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР