По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото се покачва, турската лира се срина до ново дъно

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото и йената, само че се ускорява по отношение на английската лира стерлинг. Турската валута се срина до ново дъно - над 17 лири за $.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,04%, до момента в който по-широкият показател на $ WSJ губи 0,01%.

Към 10:05 ч. българско време курсът на общата европейска валута се повишава по отношение на $ с 0,16% - и се търгува по $1,1253 за едно евро спрямо $1,1240 за евро в края на предходната сесия.

Курсът на американските пари във връзка с японската национална валута в това време се намалява до 113,47 йени за $ против 113,63 йени за $ при закриването на търговията в петък.

Британската лира стерлинг губи 0,23% и на пазара в понеделник сутринта за едни паунд дават1,3202 $.

Турската лира продължава да поевтинява, актуализирайки все нови и нови антирекорди. Курсът на $ се увеличи през днешния ден сутринта до 17,2962 лири против 16,4100 лири за $ при затварянето на пазара в петък. От началото на тази година цената лирата е спаднала със 131% във връзка с щатския $.

Доларът се увеличи по отношение на китайската валута до 6,3785 юана за $ от 6,3754 юана за $ в края на предходната сесия след намаляване на главната рента по заемите (LPR) от Народната банка на Китай. НБК понижи лихвата за първи път от 20 месеца от 3,85%.на 3,8% годишно

Трейдърите не престават да правят оценка решенията на международните централни банки, признати въз основата на извършените срещи предходната седмица. Така Федералната аварийна система на Съединени американски щати разгласи нарастване на % на съкращения при противоположното изкупуване на активи и даде да се разбере, че може да увеличи главния лихвен % три пъти през 2022 година

Членът на Борда на Федералния запас Кристофър Уолър сподели в петък, че централната банка на Съединени американски щати може да се наложи да увеличи лихвите " скоро след приключването на програмата за назад изкупуване на активи ". В тази връзка се появиха прогнози, че първото нарастване на лихвата от Фед може да се случи още през март идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР