По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът спря обезценяването към еврото и паунда

По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският $ се стабилизира във връзка с еврото, и лирата стерлинг, само че продължи да спада по отношение на йената преди публикуването на данните за инфлацията в Съединените щати през декември.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,15% по време на днешната търговия, а по-широкият доларов показател WSJ - 0,22%.

Към 10:15 часа българско време общата европейска валута се търгува по $1,0756 за едно евро спрямо $1,0757 за евро в края на предходната сесия.

Цената на американската валута във връзка с японската падна в това време до 131,64 йени за $ в съпоставяне със 132,45 йени за $ при затваряне на търговията в сряда.

Пазарният курс на английската лира стерлинг по отношение на $ е $1,2145 за един паунд против $1,2146 за паунд ден по-рано.

Днес вниманието на търговците е ориентирано към отчета на Министерството на труда на Съединени американски щати за динамичността на потребителските цени в страната през последния месец. Консенсусната прогноза на специалисти, интервюирани от Trading Economics, допуска закъснение на инфлацията в Съединени американски щати през декември до 6,5% от 7,1% през ноември.

Сигналите за намаляване на растежа на потребителските цени в Съединени американски щати приказват в интерес на по-нататъшно закъснение на стягането на паричната политика от страна на Федералния запас.

В същото време водачите на централната банка на Съединени американски щати не бързат да се откажат от " ястребовата " позиция: по-рано тази седмица президентът на Федералната аварийна банка на Сан Франциско Мери Дейли сподели в изявление за The Wall Street Journal, че съгласно нея Фед ще би трябвало да увеличи лихвения % до по-висок от 5%, с цел да реализира задачата за инфлация.

Нейният сътрудник от Фед в Атланта Рафаел Бостик също удостовери по-ранното си мнение, че лихвата ще бъде нараснала над 5%. В момента диапазонът му е 4,25-4,5%.

В четвъртък сутринта доларът по отношение на китайската валута спадна до 6,7566 юана при 6,7650 юана за $ в края на предходната сесия.

Инфлацията в Китай през декември се форсира до 1,8% на годишна база спрямо 1,6% през ноември след покачването на цените на храните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР