По време на срещата "Гимних" обменихме идеи за преодоляване на

...
По време на срещата "Гимних" обменихме идеи за преодоляване на
Коментари Харесай

Федерика Могерини: На срещата "Гимних" обменихме идеи по три основни теми

По време на срещата "Гимних " обменихме хрумвания за превъзмогване на провокациите, пред които сме изправени. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини на конференция след неофициалната среща на министрите на външните работи ( "Гимних ").

Това, че срещата е неофициална, не значи, че е по-малко значима. Беше допустимо да обсъждаме между тях доста значими въпроси. Стигнахме до съглашения и благоприятни условия за продан на хрумвания. Имаме три съществени тематики. Днес обменихме хрумвания с страните кандидатки. Вниманието беше ориентирано към съдействие в сигурността и обраната. Много ползотоворно беше това, че обменихме хрумвания за напъните, които поставяме за превъзмогване на провокациите, пред които сме изправени – битка с радикализацията, информация за европейските задачи, а и напъните, които Европейски Съюз поставя в областта на сигурността. Това е доста значим детайл – нещо, с което страните кандидатки би трябвало да бъдат наясно. Най-важно беше разискването със Западните Балкани. Това е и един от главните цели на българското председателство, означи Могерини.

Проведохме и различен доста значим спор с министрите по тематиката Сирия. Виждаме, че обстановката става все по-трудна. Все още обстановката остава трагична. Европейски Съюз продължава да обръща огромно внимание на спора и на главните детайли. Нашата поддръжка като Европейски Съюз е извънредно значима за сирийската съпротива и за нейното присъединяване в диалозите в Женева. Европейски Съюз е подготвен да активизира запаси и да работи с интернационалните сътрудници, с цел да се активизират ресурсите за бързото възобновяване на страната, само че и осъществяване на демократичния преход. Процесът върви. Всички пътища водят към Женева. Европейски Съюз и страните членки ще проведат конференция в Брюксел. Вчера видях, че има твърдо разбиране да се работи в тази посока взаимно, с цел да може Европейски Съюз да откри решение на рецесията, която мина през доста сложни моменти, сподели още Федерика Могерини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР