По време на сън човек възстановява сили, почива си от

...
По време на сън човек възстановява сили, почива си от
Коментари Харесай

Почти всички спят в тази поза, а тя е най-опасната

По време на сън човек възвръща сили, почива си от всичко случило се денем. Ето за какво определената от вас позиция е доста значима за съня. Оказва се, че има пози, които не трябва да се заемат, написа zdrave.to.

Последните проучвания на учените удостоверяват, че има една позиция, която се смята за рискова.

Спането с притиснати към гърдите колене предизвиква болежка в гърба и раменете. Това състояние на тялото слага доста стрес върху ставите. Тази информация е предоставена от доктор от Американската академия по медицина на съня.

Хората, които спят в поза на ембрион, са изправени пред дихателна непълнота, незадоволително доставяне на мозъка с О2.

По стомах

Лекарите назовават ​​тази поза най-вредна за здравето. Докато почивате легнали по стомах, гръбначният дирек страда, мускулите на врата се напрягат. Избирайки тази позиция, бъдете готови за изтръпване в раменете, нарушено кръвообращение.

В резултат на това след сън могат да се появят главоболие и заспалост. Лицевите тъкани не получават нужното количество О2, вследствие на това " торбички " се появяват под очите заран.

В едно изследване са взели участие 670 души. Много хора, спящи по стомах, сънували кошмари. Учените отдават това на зной по време на сън по стомах.

Тази поза за сън е рискова за възрастните хора, защото може да докара до инсулти, инфаркти. В това състояние каротидната артерия е компресирана и белите дробове не могат да действат обикновено, работата на вътрешните органи се утежнява.

На една страна

Британски учени настояват, че нощната отмора от дясната страна е нездравословна. Тази поза води до проблеми с храносмилането.

Като мотив експертите цитират обстоятелството, че жлъчният мехур и черният дроб са ситуирани вдясно. Освен това се нарушава храносмилането и действието на лимфната система, покачва се киселинността в хранопровода и се усилва вероятността от киселини.

Сънят на лявата страна способства за елиминирането на токсините. Тази поза усъвършенства сърдечната функционалност, облекчава напрежението от мускулите на врата и усъвършенства действието на лимфната система. Особено потребна за сън поза на лявата си страна е за бременни дами, тъй като подсигурява потока кръв за плода.

" Морска звезда "

Много хора обичат да спят с разтворени ръце. Невролог от клиника в Бирмингам твърди, че това състояние на тялото предизвиква хъркане, води до дискомфорт, неприятна болежка.

За да бъде сънят пълностоен и здрав, би трябвало да изберете вярната позиция на тялото. Най-добрият вид е да почивате по тил, на лявата страна. Сънят по тил упражнява отмерено натоварване на сърцето, отпуска всички мускули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР