По време на сафари в Южна Африка 70-годишната пенсионерка Роуина

...
По време на сафари в Южна Африка 70-годишната пенсионерка Роуина
Коментари Харесай

По време на сафари крокодил открадна хладилник от туристи ВИДЕО

По време на сафари в Южна Африка 70-годишната пенсионерка Роуина Молд и Давут Волхутер си направиха пикник, по време на който крокодил открадна хладилника им за питиета. 

Докато животното постепенно се приближавало към групата хора, те се отдръпнали на безвредно разстояние към колата си. Тогава обаче хищникът забелязал синия ледник и го сграбчил с челюстта си, след което бързо се върнал във водата. След това към него се включил различен крокодил и дружно почнали да грабят наличието на кутията, съобщава UPI.



„ Бяхме зашеметени от това извънредно събитие, то ни накара да обърнем внимание на обстоятелството, че държанието на дивите животни може да е в несъгласие с вашия опит или упования. Никога не знаете какво е било предишното и предходното им взаимоотношение с хората, което може да има объркващ резултат върху държанието им “, споделиха туристите.

Организаторите на сафари подсетиха на туристите за нуждата от почитание към дивата природа и нейните жители, изключително когато се намират на територията, където живеят тези животни.

" Крокодилът отплува, носейки хладилника в челюстите си и правейки съдбовно салто върху нея, като че ли нямаше защо да се тревожи. Това видео удостоверява още един път за какво е належащо да се съблюдават границите на животните, изключително на дивите Определено бяхме доста покрай ръба на водата, щом крокодилите се приближиха, трябваше да се отдръпнем. Поука, за благополучие нямаше произшествия “, споделиха туристите.

Изданието отбелязва, че храненето на диви животни може да докара до рискови обстановки като тази. Само тъй като наподобяват другарски настроени или безобидни, не значи, че няма да нападат или да се пристрастят към човешката храна, което може да сътвори проблеми както за животните, по този начин и за хората.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР