По време на разследване, касаещо националната сигурност на страната, са

...
По време на разследване, касаещо националната сигурност на страната, са
Коментари Харесай

Има ли руска намеса при взривяването на оръжия и боеприпаси ...

По време на следствие, касаещо националната сигурност на страната, са открити 6-има съветски жители, обитавали в България към датите на 4 гърмежа на оръжия и муниции в България, които са били предопределени за експорт за Грузия и Украйна. Датите са съвпаднали с покушението на Емилиян Гебрев, това стана ясно по време брифинг на Специализирана прокуратура и ДАНС преди минути.

Изводът, които са създали способените органи, е че задачата на дейностите на съветските жители е била секване на доставките на специфичната продукция за Грузия и Украйна.

При четирите катастрофи се следят сходства, които в това време ги отличават от останалите случаи на гърмежи на хранилища, през същия интервал, сочи експертиза на СОБТ. И при четирите случая при проучване на местопроизшествията на са открити съответни аргументи, довели до гърмежите “, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Каква е връзката с Емилиян Гебрев?

„ От получена информация, по линия на интернационално съдействие, както и незабавната съгласуваност и дейности на ДАНС, може да се направи обосновано съмнение за взаимовръзка сред гърмежите, настъпили на територията на Република Българи, опитите за отравяне на трима български жители и осъществяването на тежки закононарушения на териториите на непознати страни “, изясни Милева, представена от БТВ.

Тя напомни че за опит за съзнателно умъртвяване на трима български жители (б.р. измежду които Емилиян Гебрев и сина му) за обвинени са привлечени трима съветски жители, които по данни на службите за сигурност – евентуално имат принадлежност към Главното разследващо ръководство на Руската федерация (ГРУ).

„ В хода на следствието е открито, че шестима съветски жители са обитавали на територията на Република България към датите на гърмежите и към датите за опитите за покушението на Емилиян Гебрев. От по този начин събраните досега доказателства с висока степен на меродавност се постанова изводът, че задачата на дейностите на съветските жители е била секване на доставките на специфичната продукция за Грузия и Украйна. (...) Използват се механизмите по линия на интернационално правно съдействие с Чешката република с оглед определяне на връзка сред формираното досъдебното произвеждане на територията на Република България и провежданото следствие в Чешката република във връзка взривени и унищожени хранилища за муниции през октомври 2014 година в Чехия, където се е съхранявала и продукция на комерсиалното сдружение ЕМКО “, сподели представителят на основният прокурор.

От спецпрокуратурата прецизираха, че разкриват детайлности по следствието поради високия медиен интерес по тематиката през последните дни.

„ Като основен прокурор аз съм върховен административен началник, сходно на ръководителя на Върховния касационен съд г-Панов и ръководителя на Върховния административен сън господин Чолаков и не мога да давам инструкции, и да се меся в работата на обособените магистрати. Но аз съм тук, с цел да ги окуража, в частност сътрудниците от Специализраната прокуратура и ДАНС “, сподели обвинител №1 Иван Гешев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР