По време на разпита на четирима заподозрени за терористичната атака

...
По време на разпита на четирима заподозрени за терористичната атака
Коментари Харесай

Терористите от Москва посочиха своя координатор: ФСБ показа ВИДЕО от разпита

По време на разпита на четирима обвинени за терористичната офанзива в Crocus City Hall беше разкрито името на координатора на офанзивата, оповестяват медии. Оказа се, че кураторът на офанзивата е мъж на име Сайфуло.

Видеото от ФСБ беше показано по съветския Първи канал.

Първият разпитан е Далерджон Мирзоев. Отговаряйки на въпроса какво е трябвало да създадат нарушителите след офанзивата против Крокус, той сподели: „ Да се насочим към Киев “.

„ Сайфуло ни сподели да отидем в Украйна, в Киев. И там ще дадат един милион рубли “, сподели на собствен ред Сайдакрами Рачабализода.
Друг обвинен, Мухамадсобир Файзов, посочи, че тази сума е била обещана да бъде изплатена на всеки от терористите.

Той означи, че съгласно Сайфуло на украинската граница ще има хора, които ще оказват помощ за преминаването им през пролуката в минното поле.



Според съветските разследващи служби са се подготвяли два маршрута за прекосяване на границата. Така на границата от украинска страна са осъществени работи по разминиране наоколо до граничните села Чуйковка и Сопич в Сумска област.

Арестуваните означават, че на към четири километра от границата е трябвало да възпламенят колата и да преминат границата пешком по инструкции на координатора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР