По време на празниците хората тръгват по хижи и непознати

...
По време на празниците хората тръгват по хижи и непознати
Коментари Харесай

Зловещо! Върколаци се крият в Стара планина

По време на празниците хората потеглят по хижи и непознати места с концепцията да си изкарат умерено. Маг Зорница Гетова обаче предизвестява да не замръкваме в горите, тъй като тъкмо по това време на годината излизат върколаците в Родопите и Стара планина. Вярваме или не това са мистични същества – издънки на човешката еволюция, които са оживели и в България. Ако се има вяра на западния фолклор те са нещо като хора, а откакто огрее месечината от хуманоид се трансформират във вълк.,пише Ретро бг


„ От моите изследвания, пък и дарбите които имам да черпя информация от Акашовите записи, мога да ви споделя, че това с превръщането не е напълно тъкмо. Тези създания на външен тип са по-едри вълци, само че с доста мощно развъртян човешки разсъдък. В предишното са оприличавани на хора, тъй като в рискови обстановки могат да се изправят на два крайници и да вървят съвсем като нас “, разкрива смразяващи неща окултистката. Тя довери, че в страната ни има най-малко 15 върколака. Те обаче били доста умни и съвсем в никакъв случай не се показвали – криели се високо в планините в пещери и скални хралупи.

По време на своите изследвания преди години Гетова е попаднала в едно село в Под Балкана, където човек, занимаващ се овцевъдство се е срещал очи в очи с върколаците два пъти. Първият път в далечината на отсрещния скат чул вълчи писък. В един миг животното се изправило на два крайници и тръгнало като човек. Селянинът тогава намерения, че му се привижда.

Вторият път той се намирал на високопланинска паша с животните, тръгнало да се смрачава и индивидът ги подкарал към кошарите. Изведнъж овчарските кучета едва ли заплашителен писък. Пет вълка се спуснала към овцете без никакъв боязън. Начело на глутницата бил вълк, който изглеждал много необичайно. С по-едри косми и уши с множествено окончания, наподобяващи остри вилици. Едното от кучата му скочило да го захапе за врата. В този миг обаче отхвръкнало като ударено от меча лапа, с гръбнак счупен на две. Овчарят не могълд а повярва на очите си. Разлютил се, извадил ножа и тръгнал и с гегата напред. „ Години по-късно индивидът ми описа, че в този миг четириногото се изправило на два крайници и съвсем като човек тръгнало против него. Как се е избавил овчарят и до през днешния ден не знае. От напрежението е изгубил свяст и е примрял. Като се опомнил след петнайсетина минути липсвали три овце. Той допуска, че е бил е пощаден от нещото “, споделя маг Зроница.

Свидетелства за съществуването на върколаци има и в международната история. Всяка просвета обаче ги е изменила по своему и доста от тези срещи са се трансформирали в приказки.

Влиянието на Луната

Потресаваща история може да се чуе в някои италиански села.

Навремето прислужник на име Нисерос разказвал, че се е разхождал с неговия стопанин. Когато стигнали до гробище, неговият стопанин съблякъл облеклата си, погледнал към изгряващата месечина, уринирал в кръг към тях и се трансформирал във вълк. Незабавно по-късно се затичал към стадо овце.
Митът за върколаци участва даже в Бразилия, Аржентина, Парагвай и Уругвай. Там още се има вяра, че седмият наследник в фамилията ще се трансформира във вампир при пълнолуние, изключително в случай че се пада в петък. Това поверие се показало най-отчетливо в Аржентина, дотам, че някогашният президент Хуан Доминго Перон задължил със закон всеки седми наследник в обещано семейство да бъде кръщаван наложително съгласно християнския канон.

„ Никой не се е замислял, че луната отключва подсъзнанието на индивида, където се крият неговите страхове и най-тъмни пристрастености. А да не забравяме, че преди хилядолетия и ние сме били животни “, акцентира Гетова. Тя разясни още, че не сулчайно в дните към пълнолуние престъпните летописи постоянно изобилстват от обири, побоища и други закононарушения.

„ Аз съм уверена, че в мита за върколаците е кодирано точно това пагубно лунно въздействие върху нас. С течение на своята еволюция индивидът е съумял да потиска животинската си природа, само че не задоволително. А различен е въпросът, че в някои човеци животинското е останало дотам, че може ги трансформира в нещо като мутанти “, заключи маг Зорница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР