По време на пост задължително трябва да ядем бобови и

...
По време на пост задължително трябва да ядем бобови и
Коментари Харесай

На какво да наблегнем в храненето при Коледния пост?

По време на пост наложително би трябвало да ядем бобови и ядкови култури най-малко два пъти дневно. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна доцент доктор Дарина Найденова, диетолог от Варна. Коледните пости могат да стресират организма, който преди този момент е бил удовлетворен от скотски артикули. Част от храните, които не се употребяват по време на постите са месо, мляко, масло, яйца и сирене. Доц. доктор Дарина Найденова поучава да сменяем тези млечни артикули с техните растителни други възможности, които ще ни обезпечат нужните хранителни добавки.
" Хубаво е, съгласно мен, на всяко едно хранене или най-малко на две от храненията по време на пости, да участва най-малко една порция бобова просвета – грах, боб, леща, нахута, който става все по-популярен в нашата страна, " изясни тя. Друга потребна храна, която можем да прибавим към храненето си са ядковите култури.
" Най-добрите други възможности за нашата страна са орехите, бадемите и лешниците, " изясни доцент доктор Дарина Найденова. Според нея един от главните проблеми при коледните пости е неналичието на белтъци в диетата. Дефицитът на белтъчни субстанции в интервала от 30-40 дни се отразява пагубно за имунната система, добави още тя.
" Всички знаем, че този сезон е по-рисков на разнообразни инфекциозни болести и вирусни епидемии, които постоянно се случват към празниците. От тази позиция е добре да има задоволително банкет на белтъчни храни от растителен генезис ", изясни доцент доктор Дарина Найденова. Една от главните неточности на хората е да спрат потреблението на самун по време на поста. Според нея, бобовите култури в композиция с хляба, основават белтък, който е доста покрай животинския.
" Много хора вземат решение, че посредством постите ще смъкват килограми и стопират потреблението на самун. В случая те в допълнение ще затормозят набирането на белтъци за организма си по време на постите ", уточни доцент доктор Дарина Найденова. Много е значимо постите да бъдат направени вярно, с цел да може да бъде извлечена оптималната здравословна изгода за организма, заключи доцент доктор Дарина Найденова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР