По време на посещението, Габриел, сръбският министър на образованието Бранко

...
По време на посещението, Габриел, сръбският министър на образованието Бранко
Коментари Харесай

Мария Габриел и Ана Бърнабич откриват новата сграда на института БиоСенс в Нови Сад

По време на визитата, Габриел, сръбският министър на образованието Бранко Ружич и шефът на УНИЦЕФ (UNICEF) в Сърбия Деян Костадинов ще посетят учебното заведение за главно и приблизително обучение " Милан Петрович ". По този мотив ще бъде доставенооборудване за интеграция на технологиите в учебните заведения на стойност 20 000 евро.

Габриел ще посети галерията на " Матица Сръбска " дружно с вицепремиера и министър на културата Мая Гойкович. Еврокомисарката ще се запознае с достиженията на Нови Сад като Европейска столица на културата за 2022 година и с наследството на сръбското художествено изкуство в по-широк европейски подтекст.

Габриел ще посети Младежкия център " OPENS " и ще се срещне с представители на младежите в Сърбия, с които ще беседва за опита от времето, когато Нови Сад беше Европейска столица на младежта през 2019 година

В известието на Службата на Европейски Съюз в страната се акцентира, че Сърбия взе участие от 2019 година в най-голямата стратегия за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта - Еразъм+, като пълновръстен член. С поддръжката на Европейски Съюз, младежи, спортисти и студенти от Сърбия вземат участие в плановете за продан и образование наедно със своите връстници от Европейски Съюз.

Повече от 16 000 сръбски студенти са получили стипендия за образование в страните членки на Европейски Съюз, до момента в който повече от 80 организации и спортни сдружения от Сърбия са се възползвали от плановете в региона на спорта. Същевременно сръбските институции са привлекли повече от 4300 младежи, студенти и преподаватели от Европа.

Европейски Съюз е вложил повече от шест милиона евро за построяването и реновирането на над 40 спортни обекта из цяла Сърбия и с помощта на тази помощ, повече от 100 000 жители и деца могат интензивно да употребяват обновените или новоизградени спортни центрове, басейни и физкултурни зали в главните и междинни учебни заведения в Сърбия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР