По време на операция в берлинския квартал Фридрихсхайн полицията не

...
По време на операция в берлинския квартал Фридрихсхайн полицията не
Коментари Харесай

Пенсионери от Фракция Червена армия са се измъкнали на полицията в Берлин

По време на интервенция в берлинския квартал " Фридрихсхайн " полицията не съумя да открие двама " пенсионери " от немската лява терористична формация " Фракция Червена войска " - 55-годишния Буркхард Гарвег и 69-годишния Ернст-Фолкър Щауб.

Това разкри " Шпигел ", като се базира на изказване на полицията на Долна Саксония, провела интервенцията взаимно с Федералната престъпна работа на Германия и берлинската полиция.

В края на февруари 65-годишната им сътрудничка Даниела Клет е била арестувана в берлинския квартал " Кройцберг ", откакто в дома ѝ е бил открит боеприпас. Клет, Гарвег и Щауб принадлежат към третото потомство терористи от Фракция Червена войска.

По това време са убити шефът на " Дойче банк " Алфред Херхаузен (през 1989 г.) и шефът на Службата за държавна благосъстоятелност на Германска демократична република Детлев Карстен Рьоведер (през 1991 г.).

Гарвег и Щауб са търсени за кражби на каси и супермаркети в Долна Саксония. " Шпигел " и други немски медии ги назовават " пенсионери от Фракция Червена Армия ".

При интервенцията по залавянето на Гарвег и Щауб полицията претърси паркинг за ремаркета във Фридрихсхайн и води няколко души в сектора, като в интервенцията вземат участие специфични сили. Tagesspiegel оповестява, че са арестувани петима души , които са освободени след определяне на самоличността им. Според " Шпигел " Гарвег е имал ремарке на този паркинг, в което постоянно е отсядал.
 Осъдиха член от
Осъдиха член от " Фракция Червена Армия " за ликвидиране през 1977 година

Все още не е открит килърът.

По време на интервенцията полицията е употребила светкавични гранати. Съобщава се и за изстрели, само че тази информация не е доказана след това, написа Tagesspiegel.

" Фракция Червена войска " е учредена в Германия през 1968 година от Андреас Баадер, Улрика Майнхоф, към които по-късно се причислява Гудрун Енслин.

Групата поражда вследствие на студентското протестно придвижване. Членовете ѝ виждат задачата си във воденето на градска партизанска война против държавния уред, буржоазията, милитаризма и нацисткото минало на Германия.
 Лидер на „ Фракция Червена войска
Лидер на „ Фракция Червена войска " излиза на независимост

След 26 години затвор

Между 1970 година и 1998 година (когато лявата франция се разпуска) при нападенията на групата са убити повече от 30 души, а над 200 са ранени. Сред жертвите са основният прокурор Зигфрид Бубак, ръководителят на Съюза на немските работодатели Ханс-Мартин Шлайер, ръководителят на банка " Дрезднер " Юрген Понто и членът на управителния съвет на " Сименс " Карл-Хайнц Бекурт .

Фракция Червена войска е забъркана и в нападенията против издателство " Аксел Шпрингер ", щаба на американската войска в Хайделберг. Според версията на управляващите Баадер, Майнхоф и Енслин са се самоубили в пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР