По време на неотдавнашно изслушване в Сената председателят на Комисията

...
По време на неотдавнашно изслушване в Сената председателят на Комисията
Коментари Харесай

Стабилните монети и Етериум ще бъдат комодити – според председателя на CFTC

По време на неотдавнашно чуване в Сената ръководителят на Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) още веднъж съобщи, че постоянните монети и Етериум (ETH) са артикули, които следва да попаднат в обсега на регулаторния орган.

В предишното CFTC съобщи, че някои цифрови активи като Етериум , Биткойн (BTC) и Tether (USDT) са артикули.

Когато ръководителят на CFTC, Ростин Бенам беше запитан от сенатор Кирстен Джилибранд за другите възгледи на регулатора и Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) след съглашението от 2021 година на CFTC с емитента на постоянни монети Tether той отговори:

На въпроса какви доказателства ще показа CFTC, с цел да завоюва регулаторно въздействие върху ETH, Бенам съобщи, че не би разрешил фючърсните артикули на Етериум да бъдат регистрирани на тържищата на CFTC, в случай че не e сигурен, че това е стоков актив.

Според него също по този начин има риск от правосъдни разногласия, както има и риск за доверието в организацията, в случай че тя направи нещо сходно без сериозна правна отбрана в поддръжка на причините ѝ, че гореспоменатите крипто активи са стока.

През октомври 2022 година ръководителят на CFTC още веднъж съобщи , че втората по величина криптовалута Етериум е комодити, до момента в който участваше в  симпозиум на 24 октомври.

Около месец по-късно Бенам показа , че Биткойн е единствената цифрова валута, която може да се смята за стока, заради което попада под юрисдикцията на регулаторната организация. Това му деяние породи известно подозрение, по отношение на мнението му по въпроса дали Етериум попада под юриздикцията на CFTC.

Сегашното мнение на Бенам обаче видимо затвърди неувереното му мнение, по отношение на класификацията на ETH, споделено през ноември.


 


Последните мнения на Бенам се опълчват на мнението на ръководителя на SEC, Гари Генслер, който в изявление за списание New York Magazine от 23 февруари съобщи, че, е скъпа книга. Това изказване на Генслер обаче беше отхвърлено от голям брой крипто юристи.

Различните гледни точки на пазарните регулатори могат да основат предпоставки за спор, защото всеки от тях се бори за регулаторен надзор върху крипто промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР