По време на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2017 инспекторите

...
По време на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2017 инспекторите
Коментари Харесай

Агенцията за метрологичен контрол установи нарушения в 203 артикула по време на „Безопасна Коледа“ 2017


По време на националната кампанийна инспекция „ Безопасна Коледа “ 2017 инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) са ревизирали над 900 продукта, като при 203 продукта са били открити несъответствия, оповестиха от организацията.

Според данните, 66 от продуктите с несъответствия са били при играчки, 112 при електрически гирлянди и 25 при пиротехнически произведения.

И тази година измежду най-честите нарушавания, които организацията е установила са липса на: съдебна експертиза маркировка; указания на български език; наложителните предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост или без превода им на български език; информация за название и адрес на виновния икономическия оператор и други

За откритите нарушавания ДАМТН е издала 30 броя заповеди за прекъсване разпространяването или потреблението на несъответстващия продукт, изземване и заличаване в сходство с плануваните законови условия. Предприети са ограничения и за връчването на 28 броя актове за определяне на административни нарушавания на неизрядните търговците.

Целта на акцията беше предварителна защита и определяне спазването на условията за сигурност при разпространяването в комерсиалната мрежа на играчки, задвижвани с акумулатори, електрически светлинни гирлянди, пиротехнически произведения и други И тази година самодейността бе извършена взаимно с Комисията за отбрана на потребителите и осъществена под егидата на Министерството на стопанската система, прецизират от ДАМТН.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР