По време на местните избори, най-много обвинения между политическите опоненти

...
По време на местните избори, най-много обвинения между политическите опоненти
Коментари Харесай

Вижте кой обра ромския вот в най-оспорваните битки в страната

По време на локалните избори, най-вече обвинявания сред политическите съперници хвърчаха по тематиката за ромския избор. бТВ показа данни от проверика по какъв начин са дали своят вот хората в най-бедните квартали в София, Пловдив, Плевен и Сливен. Ето данните:
Ромските квартали в София:


.


В квартал " Факултета " в София на първи тур претендентът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова води пред Мая Манолова, като от общо 2184 гласа, подкрепилите Фандъкова са 1748.

В друга секция в същия квартал поддръжката за Фандъкова е съвсем еднолична - 160 гласа от общо 176. На първи тур успеха на ГЕРБ във " Факултета " за общинския съвет е безспорна.

.

В различен ромски квартал в София, а точно - " Христо Ботев ", на първи тур претендентът на ГЕРБ още веднъж надвива, следвана от Борислав Игнатов от " Демократична България ", трета е Мая Манолова.

На балотажа пък Йорданка Фандъкова е събрала общо 85% от гласовете в кварталите " Филиповци ", " Факултета " и " Христо Ботев ", или 2,9% от 5-те %, с които взима преднина пред Манолова.

.

Ситуацията с ромския вод в Пловдив

Шарен е вотът в кв. " Столипиново " в Пловдив. Там на първи тур претендентът на ГЕРБ Здравко Димитров е четвърти, като преди всичко с най-вече гласове се подрежда Георги Колев от Земеделски съюз " Александър Стамболийски ". Следва да се подчертае, че борбата измежду локалните политици в тази графика е основно за местата в общинския съвет.

В друга секция на кв. " Столипиново " виждаме, че Земеделският съюз още веднъж взима преднина, като претендентът на ГЕРБ е трети.

.

Балотажът в " Столипиново " обаче се отличава с извънредно ниската изборна интензивност, а точно - едвам 8,22%.

.

Ето кой събра ромския вод в Плевен

В село Буковлък край Плевен на първи тур с 380 гласа води претендентът на ГЕРБ Мирослав Петров, следван от самостоятелния претендент Георг Спартански. На балотажа в Буковлък Петров още веднъж удържа победа, освен това със забележителна преднина пред Спартански.

.

В Сливен


В кв. " Надежда " в Сливен на балотажа води претендентът на Българска социалистическа партия ген. Кольо Милев.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР