По време на карантина мнозина успяват да стигнат до онези

...
По време на карантина мнозина успяват да стигнат до онези
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при почистване на банята

По време на карантина мнозина съумяват да стигнат до тези домашен отговорности, които са отлагали за дълго време. Например генерално разчистване, в това число банята. Но специалистите споделят, че не всичко е толкоз просто и те показват 10-те най-често срещани неточности при разчистване на банята.
1. Използване на повсеместен почистващ препарат
Това е доста комфортно: спрей за всичко. Те могат да почистват плочките, и мивката, и банята. Но специалистите споделят, че въпреки да е пестелив, е късоглед. Всяка повърхнина би трябвало да има собствен личен артикул: за акрилна или фаянсова вана, за стъкло и огледала, за тоалетна паница и мивка.
2. Не употребявате препарат за премахване на мазнини
Оказва се, че главното замърсяване на банята даже не е наслойка от водата, а остатъците от сапун и шампоан, които се утаяват по стените на банята, изключително към фитингите.
3. Почистващи препарати с лимон
Миришат прелестно, само че нормално в такива артикули има доста киселина. Киселината изяжда гумените елементи на водопровода, тъй че специалистите предлагат да се заобикалят сходни артикули.
 Само с 2-3 хитринки и плочките в банята ще заблестят като нови Само с 2-3 хитринки и плочките в банята ще заблестят като нови
На никого не му е обичано да търка плочките в банята, тъй като е трудоемко и изморително. С течение на времето плочките потъмняват или пък...
4. Смесване на киселинни артикули с белина
Подобна неточност може да ви коства здравето. При разбъркване на киселинен сътрудник и хлорна белина във въздуха се отделя хлорен газ, който е доста отровен.
5. Дезинфектант в казанчето
Оказва се, че тези неща, които постоянно освежават водата и я боядисват в синьо или зелено, предпазвайки тоалетната от образуването на плака, могат да бъдат нездравословни в дълготраен проект.
6. Почистване при стайна температура
 5 растения, които можеш да отглеждаш в банята си 5 растения, които можеш да отглеждаш в банята си
Декорирането на банята с живи зелени разстения е съвременна наклонност в днешно време. Но не всички растения толерират непотребната влага и ли...
Алкалните препарати работят доста по-добре на горещи повърхности. Затова специалистите поучават да загреете банята преди разчистване: затворете вратата и напълнете ваната и мивката с гореща вода.
7. Напръсквате продукта - и неотложно го избърсвате
Нетърпението е бичът на актуалните домакини. На всевъзможни средства би трябвало да се даде време за деяние. По принцип някои са неефективни, в случай че започнете да триете повърхността незабавно след пръскането. Освен това бактериите не умират незабавно, тъй че първо оставете продукта да си свърши работата, а по-късно и вашата. Което апропо ще се нуждае от по-малко.
8. Използвате абразивна гъба
Тя е чудесна за миене на съдове, само че въобще не е подобаваща за разчистване на неръждаеми или керамични повърхности. Абразивът надрасква повърхностите, те избледняват и се замърсяват по-бързо. Същото важи и за абразивни почистващи препарати, разнообразни прахове и пасти.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР