По време на извънредното заседание на НС, зам.-председателят на ПП

...
По време на извънредното заседание на НС, зам.-председателят на ПП
Коментари Харесай

ГЕРБ: Категорично осъждаме руското посегателство срещу Украйна, призоваваме за максимално строги санкции

По време на изключителното съвещание на Народно събрание, зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ Даниел Митов, се обърна сериозно към ръководещите:
" Колко часа ви трябваше да съберете храброст и да стартираме диалог по тази тематика? Витиеватите приказки са нещо като " всеки самичък си преценява ". Българският парламент би трябвало да има ясна и безапелационна позиция по въпроса и нерешителните изяви на хората, ръководещи страната, не би трябвало да затрудняват това ".

Той изчете и план на декларация от името на Народното събрание, направен от ГЕРБ, в който се споделя:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на ПГ на ГЕРБ-СДС

Народното събрание на Република България,
като взема поради Устава на Организацията на обединените нациикато стъпва върху резултатите от Хелзинкския развой и заключителния акт на Конференцията от 1 август 1975 година и обвързваните с него следващи документи на ОССЕ,като регистрира постигнатите договорености написани в Минския меморандум от 19 септември 2014 година и пакета ограничения за използване на Минските съглашения, признати и подписани на 12 февруари 2015 година,като напомня текстовете на Будапещенския меморандум за гаранциите за сигурността по отношение на присъединението на Украйна към Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие от 5 декември 1994 година,като остава на поредни позиции, подкрепящи суверенитета, териториалната целокупност и демократичното развиване на Украйна и нейните желания към по-задълбочено европейско и евроатлантическо съдействие,
ДЕКЛАРИРА:
Категорично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и следващото посягане против териториалната целокупност на Украйна. Никакъв исторически прочит или мислени опасения за личната сигурност не оправдават военна намеса, загубата на човешки животи и унищожени ориси,Призовава сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО да обмислят и наложат оптимално строги наказания на Руската федерация, съответстващи на сериозността, която съставлява предизвикването против интернационалната архитектура за сигурност. Българското държавно управление да взе участие интензивно в дебатите към глобите, защитавайки позицията на България като пълностоен член на НАТО и Европейски Съюз с ясни и безапелационни оценки за дейностите на Руската федерация,Българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна и потребностите, декларирани от украинска страна. България да обмисли въвеждането на вероятен омекотен режим за импорт на украински артикули. Подобни спешни моменти ни задължават пред историята и остават в паметта на поколенията,Настоява Руската федерация неотложно да се върне към съблюдаване на интернационалните правила и договарянията за осъществяване на Минските съглашения в цялостен размер. Признаването независимостта на ДНР и ЛНР и разполагането на съветска военна техника и личен състав на тези територии, затваря опцията за спокойно контролиране на спора и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна,Спешно да се свика Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, който да оцени съвместимостта на дейностите на Руската федерация с основополагащите правила на организацията, както и с нейния правилник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР