По време на изложението в Токио тази седмица Lexus представи

...
По време на изложението в Токио тази седмица Lexus представи
Коментари Харесай

Първият автономен Lexus е извън този свят

По време на ревюто в Токио тази седмица Lexus показа първообраз на първия си самостоятелен електромобил, който напълно елементарно може да бъде сгрешен за возило от далечното бъдеще.

Моделът се споделя LF-30 Electric Concept и въплъщава всичко, с което асоциираме японската марка - премиум дизайн, изключителни технологии и оптимално улеснение.

Колата е с много ексцентрична форма във всяко едно отношение, като предният похлупак тотално отсъства, с цел да отстъпи място на аеродинамични форми и красиви извивки за фаровете.
 Снимка 449398

Таванът и предното стъкло са слети в едно, като първият разполага с AR функционалности и може даже да репликира нощно небе.

Задните и предните порти също са слети и се отварят нагоре, наподобявайки ненапълно Tesla Model X.

AR екстрите изпълват таблото и купето на колата и са интегрирани с мултимедийни системи за забавление от най-различен темперамент.
 Снимка 449397

Самото табло пък може да се ръководи посредством жестове, като има цялостен куп от датчици за следене на положението на лидера.

Седалките предумишлено наподобяват самолетни кресла, като разполагат и със специфична технология, която се саморегулира съгласно тялото на всеки седящ.

LF-30 разполага и със личен дрон, който може да придвижва багажа ни от у дома непосредствено в багажника на автомобила, само че допускаме, че ще има и други функционалности.
 Снимка 449399

Спортният профил на автомобила е допълнен с мощ от към 530 коня и ускоряване от 0-100км/ч за 3.8 секунди.

Батериите в LF-30 устоят на до 500 километра каране в пестелив режим, което прави моделът подобаващ както за града, по този начин и за по-дълги пътешествия.
 Снимка 449400

Засега LF-30 e единствено първообраз, само че от Lexus имат намерение да пуснат модела в произвеждане преди 2025 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР