По време на днешното си заседаниеМинистерският съвет одобри резултатите от

...
По време на днешното си заседаниеМинистерският съвет одобри резултатите от
Коментари Харесай

Отчетохме участие на Съвета по образование, младеж, спорт на ЕС

По време на днешното си съвещание Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване на Република България в постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз, което се е провело в интервала 29-30 ноември 2021 година в Брюксел.

От българска страна в съвещанието е взела участие Иванка Ташева, заместник-постоянен представител на Република България към Европейския съюз в Постоянното посланичество на Република България в Брюксел.

Ето какво е направил Съветът по време на постоянното си съвещание:

1. Приел е рекомендация за смесеното образование за висококачествено и приобщаващо начално и приблизително обучение.

2. Приел е две резолюции - едната, обвързвана с новата европейска стратегия за образование на възрастни за интервала 2021-2030 година, а втората, отнасяща се до структурата на ръководство на стратегическата рамка за европейско съдействие в региона на образованието и образованието към Европейското просветително пространство и отвън него.

Българският представител е подчертал, че поставяме старания за възстановяване на смесеното образование за висококачествено и приобщаващо начално и приблизително обучение, както и за по-засилено включване на осведомителните технологии и дигитализацията във висшите учебни заведения и в образованието и образованието за възрастни.

По време на дебатите представителката на страната ни е уведомила европейските ни сътрудници, че работим за повишение на уменията на жителите в региона на осведомителните технологии, както и за това учителите, а и целият учебен личен състав да имат по-добро схващане за опциите и рестриктивните мерки на новите технологии.

3. Съветът във формат „ Младеж “ е приел Резолюция на Съвета и на представителите на държавните управления на страните членки, заседаващи в него, за резултатите от Осмия цикъл на разговора на Европейски Съюз по въпросите на младежта.

4. Били са признати Заключения на Съвета за осъществяването на Стратегията на Европейски Съюз за младежта за интервала 2019 - 2021 година, както и Резолюция на Съвета и на представителите на държавните управления на страните членки във връзка с Работен проект за Стратегията на Европейски Съюз за младежта за интервала 2022-2024 година и Заключения на Съвета и на представителите на държавните управления на страните членки за основаване и запазване на цивилен пространства за младежите, които да улесняват пълноценното им присъединяване.

5. Съветът на министрите, виновни за аудиовизуалната политика и културата, е приел Заключения за повишение на наличността и конкурентоспособността на европейското аудиовизуално и медийно наличие и Заключения по отношение  на това, че културата, висококачествената архитектура и застроената среда са основни детайли на самодейността за нов европейски Баухаус.

По време на последвалия спор са били разисквани опциите на културното завещание и правото на завещание в подтекста на устойчивото развиване и бъдещето на Европа.

6. Съветът във формат „ Спорт “ е приел Резолюция на Съвета и на представителите на държавните управления на страните членки, заседаващи в границите на Съвета, по повод главните характерности на европейския състезателен модел. Освен това са били признати и Заключения, засягащи физическата интензивност през целия живот. По време на дебата е била разисквана тематиката за „ Двойните кариери на спортистите “, като позиция по въпроса е показал и българският ни представител - Иванка Ташева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР