По време на бизнес форум в Москва Владимир Путин заяви,

...
По време на бизнес форум в Москва Владимир Путин заяви,
Коментари Харесай

Русия се развива, докато Западът деградира според Путин

По време на бизнес конгрес в Москва Владимир Путин съобщи, че икономическата изолираност на Русия, макар западните наказания и продължаващия спор в Украйна, по абсурден метод е съдействала позитивно за страната.

Той посочи планувания растеж на съветската стопанска система от 3.5% за актуалната година, възстановявайки се от спада от 2.1% през 2022 година

Путин акцентира, че сегашният Брутният вътрешен продукт надвишава равнищата отпреди глобите, базирайки се на устойчивостта на фона на прекъснатите световни финансови връзки и комерсиалните ограничавания, наложени от Запада. Противно на изказванията на някои икономисти за стопански крах на Русия в резултат на глобите, Путин остава убеден в траекторията на Русия към превръщането ѝ в преуспяващ стопански център.

На фона на полемиките за световните стопански промени и провокации Путин акцентира нуждата от мощна и суверенна страна, която да се ориентира сполучливо в тези промени, позиционирайки Русия като евентуален център на напредък в разрастващата се международна стопанска система. Той също по този начин посочи намаляването на бюджетния недостиг на Русия в контрастност с влошаващите се западни стопански системи, което допуска предимство на съветските стопански политики.

Анализаторите обаче отдават неотдавнашния стопански напредък на Русия най-вече на увеличените разноски за защита, което проличава от подписания от Путин рекордно висок боен бюджет за 2024 година

Въпреки тази позитивна наклонност, Русия е изправена пред обилни стопански провокации, като да вземем за пример дефицит на работна ръка и високи равнища на инфлация, приети от Путин като обременяващи за бизнеса.

И въпреки всичко, противопоставяйки се на оптимистичната позиция на Путин, откривателите от Йейл допускат, че удобните стопански статистически данни за Русия може да са селективни или изкривени, рисувайки по-розова картина от действителността.

Тези анализатори чакат тъмно бъдеще за Русия, обратно на позитивните прогнози на Путин. Те настояват, че недокладваните статистически данни демонстрират утежняване на съветската стопанска система – мнение, което опонира на описа на Кремъл.

Въпреки че съветските публични лица не престават да акцентират икономическата резистентност на страната в изискванията на наказания и спорове, неотдавнашните самопризнания от Кремъл потвърдиха, че при налагането на първите западни наказания Русия е била на ръба на колапса.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР