По време на Автомобилен салон София 2017, Audi представя флагмана

...
По време на Автомобилен салон София 2017, Audi представя флагмана
Коментари Харесай

Две премиери на щанда на Audi на автомобилното изложение в София

По време на Автомобилен салон София 2017, Audi показва флагмана на марката - новия A8

Непосредствено след международната премиера на Audi RS 4 Avant, новият знак на върховите динамични спортни индикатори е в София за почитателите и клиентите на марката

Вносителят на Audi, Порше БГ, означи началото на Автомобилен салон София 2017 с премиера на два модела на родна земя. Бъдещето на първокласния авто клас е към този момент в България с четвъртата генерация Audi A8, а спортната RS-икона бележи своето завръщане с най-новия модел Audi RS 4 Avant. Управителят на Порше БГ Маркус Татцер откри щанда на марката Audi, който ще бъде наличен за посетителите по време на ревюто.

„ Днес представяме два модела, които придават ново значение на автомобила от общоприетото схващане за нормално транспортно средство. Това са извънредно впечатляващият и първокласен модел А8 - висша форма на софтуерната еволюция в автомобилостроенето, както и спортният RS 4 Avant - знак на мощта и динамичните свойства ", споделя бранд мениджърът на Ауди Лъчезар Георгиев.

Слоганът на щанда на марката " Забравете за автомобила. Audi е повече. ", е синтез на философията на софтуерната марка, която с авангардните нововъведения в своите модели улеснява всекидневието на клиентите си и им дава опция да показват своя персонален жанр и желания. „ Ние подаряваме на нашите клиенти най-ценния запас, времето. Времето да бъдат свободни и времето да бъдат себе си. ", прибавя Лъчезар Георгиев.

Отличителните за новия А8 параметри са светлинната LED лента в задната част, която в комбиниране със задните светлини с OLED технология, могат да изобразяват неповторима индивидуализирана светлинна анимация в моментите, в които лидерът приближава и напуща своя автомобил. Ето за какво вносителят на марката показа модела Audi A8 на ревюто посредством интерактивна светлинна OLED анимация.

Audi A8 е с нова визия, 400 функционалности с алтернатива за индивидуализация, 41 помощник системи, 8 разновидността за интериорни цветове и 5 оферти за декоративни детайли. Моделът елементарно става част от самостоятелното усещане на своя притежател.

Внедрена новаторска идея за ръководство на функционалностите със сензорни екрани оставя копчетата в предишното и показва бъдещето в първокласния клас - интуитивно и минималистично. Вътрешното пространство на A8 прилича луксозен необятен салон. Автомобилът взе участие и в интелигентното другарство, като лидерът задейства доста от функционалностите в него посредством нова форма на гласово ръководство.

Audi A8 е и първият серийно създаван автомобил в света, създаден за реализиране на самостоятелно шофиране. От 2018 година Audi последователно ще стартира да внедрява в серийно произвеждане обособени функционалности на революционната система Audi AI за пилотирано ръководство, като тази за паркиране и гариране, които разрешават - изцяло самостоятелно ръководство на автомобила през мобилна апликация, без да е належащо физическото наличие на лидера в него.

Новият A8 дебютира на българския пазар с два осъвременени V6 турбодвигателя - 3.0 TDI (286 к.с.) и 3.0 TFSI (340 к.с.). Двата осемцилиндрови разновидността - 4.0 TDI с 320 кВт (435 к.с.) и 4.0 TFSI с 338 кВт (460 к.с.) ще последват на пазара малко по-късно. Ролята на изключителна върхова версия ще се извършва от модела с мотор W12 и работен размер 6,0 литра. (Tози автомобил още не е в продажба). Цялата гама от пет мотора работи във взаимоотношение с ремъчен стартер-алтернатор (BAS), който е своеобразното сърце и нервозен център на 48-волтовата електрическа система.

Версията A8 L e-tron quattro със своето мощно plug-in хибридно задвижване ще дебютира на пазара у нас на по-късен стадий. Неговият 3.0 TFSI и мощният електродвигател реализират оптималната систематична мощ от 330 кВт (449 к.с.) и оптимален въртящ миг на хибридната система от 700 Нм. Литиево-йонната акумулаторна батерия съхранява задоволително сила за изминаване на към 50 километра на напълно електрическа двигателна сила.



Другият атрактивен модел, показан през днешния ден - Audi RS 4 Avant, е спортният флагман на моделното семейство A4 със своя 2.9 TFSI-двигател с 331 kW (450 к.с.). Неговият оптимален въртящ миг от 600 Нм - със 170 Нм повече спрямо предходния модел - е разполагаем в удивително необятния диапазон сред 1.900 и 5.000 оборота в минута. Така Audi RS 4 се катапултира за едвам 4,1 секунди от 0 до 100 км/ч. Серийното двойно предаване quattro разпределя тягата на V6-Biturbo-двигателя към четирите колела. Масивни въздуховоди с RS-типична конструкция на пчелна пита, както и ниска и необятна радиаторна решетка Singleframe преобладават оформлението на предната част. Предлаганите като алтернатива Matrix LED-светлини се открояват с потъмнени бленди. За подобаващия свършек на задната част се грижи RS-специфичен дифузор, RS-ауспухова система с овални накрайници и RS-спойлер на задния похлупак.

Новите Audi A8 и RS 4 Avant се създават в завода на марката в немския град Некарсулм и ще бъдат на пазара у нас в късната есен на 2017 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР