По-вкусни домашни кренвиршки се съмняваме да сте опитвалиНеобходими Продукти● прясно

...
По-вкусни домашни кренвиршки се съмняваме да сте опитвалиНеобходими Продукти● прясно
Коментари Харесай

Кренвиршки с тесто за японски млечен хляб

По-вкусни домашни кренвиршки се съмняваме да сте опитвали

Необходими Продукти

● прясно мляко - 160 мл
● квас - 6 г инстантна
● брашно - 375 г
● сол - 10 г
● захар - 45 г
● краве масло - 60 г на стайна температура
● яйца - 1 бр.
● кренвирши - 4 бр.
● кашкавал - 100 г

Начин на подготвяне

На дневен ред са моите обичани кренвиршки.

Повечето обичайни разновидности, които съм пробвал за тази рецепта, са положителни, само че тестото нормално е или много изсъхнало, или много компактно.

Поради тази причина за тестото взех решение да употребявам опростена версия на рецепта за японски млечен самун. Както ще се уверите сами, резултатът е страховит.

Ще измеря 160 мл мляко, което ще затопля до 30-на градуса. Докато това се случва, в купа ще измеря нужното брашно, а точно 375 година

Останалите артикули, които също ще измеря, са: 45 г захар, 10 г сол и 6 г инстантна квас. Разбивам едно приблизително огромно яйце и към него прибавям маята и затопленото мляко. Ако употребявате елементарна квас, може да я оставите да шупне, с цел да сте сигурни, че е към момента дейна.

Към брашното прибавяме солта и захарта, разбъркваме добре и прибавяме мокрите съставки. Тестото за кренвиршките ще е лепкаво, само че дано това да не Ви отхвърля.

Разбъркайте го до хомогенна примес и го оставете покрито 20 мин, с цел да се хидратира изцяло.

Финалната съставна част за тестото е 60 г размекнато масло на стайна температура. Добавяме го на този стадий, а не с останалите съставки, тъй като мазнината в тестото „ съкратява “ глутеновите влакна. Ако го бяхме добавили по-рано, тогава щеше да ни е доста по-трудно да разработим крепко тесто, с хубава глутенова мрежа и финалните кренвиршки нямаше да са толкоз пухкави и меки.

Омесваме тестото, до момента в който поеме цялото масло. Покриваме още веднъж и оставяме да втаса за най-малко 1 час и половина на топло място.

През това време приготвяме закуските с кренвирши. Аз обичам да поставям и части кашкавал, които също ще нарежа в този момент на дълги линии.

Да се върнем към тестото. Както виждате, то не се е надуло толкоз доста. Захарта и маслото пречат на работата на маята и за това целият развой е много по-бавен. Това е повода за по-дългата ферментация на тестото.

Изкарвам тестото на работния плот и го деля на 4 равни елементи. Всяко от частите разтеглям до формата на правоъгълник посредством издърпване, натискане с пръсти или просто с точилка, след което намотавам на руло.

След като приключа в всяко парче, стартирам още веднъж да ги разтягам или разточвам в правоъгълна форма, като този път дължината на правоъгълника би трябвало да е малко по-голяма от дължината на кренвирша и с широчина 10 см.

В единия завършек на тестото върша прорези с нож с дължина към 2 см. Това е чисто декоративно, само че ще подсигурява приятна визия на кренвиршките.

Поставяме кренвирша в другия край и навиваме тестото, тъй че изцяло да затвори кренвиршът, а прорезите да са отгоре.

Поставяме ги върху хартия за печете, покриваме ги още веднъж и ги оставяме да втасат за още час и половина, до момента в който удвоят размера си. Ако желаете да ги хапвате за закуска, бихте могли да сложите кренвиршките да втасат в ледник през нощта. Така няма заплаха да превтасат, ще сте подготвени за незабавно печене, когато се разсъните.

Загряваме фурната на 180 °C с конвекция или 200 °C общоприета фурна.

Разбиваме едно яйце и с четка намазваме няколко пъти задачите кренвиршки. Печем към 10-15 мин.

Надявам се да опитате тази рецепта за кренвиршки с тесто за японски млечен самун.

Да Ви е вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР