По-вкусен от баница с лапад може да бъде само нашият

...
По-вкусен от баница с лапад може да бъде само нашият
Коментари Харесай

Лападник със сирене и шунка

По-вкусен от баница с лапад може да бъде единствено нашият неудържим лападник

Необходими Продукти

● лапад - 1 кг непочистен
● кори за баница - 9 бр.
● зелен лук - 1 връзка
● магданоз - 1 връзка
● джоджен - 2 стръка
● козе сирене - 300 г
● шунка - 150 - 200 г
● яйца - 3 бр.
● олио - 3 - 4 с.л. + за намазване

Начин на подготвяне

Ако сиренето, което ще употребявате е твърдо и доста солено - накиснете го един час в студена вода, като я промените най-малко 2-3 пъти, по този начин ще отнемете солта и сиренето ще омекне. Почистете лапада от жилките и хубаво го измийте, нарежете го на дребно.

Сторете същото и със зеления лук, магданоза и джоджена, като им махнете дръжките. Нарежете шунката на дребни кубчета (използвах слайс шунка), а яйцата разбийте, като си отделите 2-3 с.л. за намазване.

Във висока и необятна тенджера сложете олиото и задушете лука и подправките за към минута, след това прибавете лапада и разбърквайте до цялостното му омекване - 5-6 минути, изчакайте водата, която се е образувала, да се изпари и тогава снемете от котлона.

След като лападът поизстине, прибавете натрошеното сирене, шунката и яйцата (важно е да не е парещ, с цел да не се пресекат яйцата).

Включете фурната на 180 градуса с вентилатор (или 200 на низък и горен реотан). Намаслете тавичка, сложете първата кора, като оставите краищата да стърчат на открито, намажете я с олио и сложете последваща кора - повторете процедурата общо с три кори. Разпределяме половината плънка и вършим същата процедура с още две кори и олио, само че този път ги сгъваме във вътрешността, с цел да се получи нещо като ръб по края.

Разстиламе остатъка от сместа и редим още 4 кори и олио, като последната кора и борда, който сме получили, мажем с остатъка от яйцето. Печем за към 30- 40 минути до прелестен тен. Може да се сервира, както топло, по този начин и студено.

Информация: Сиренето, което употребявам е домашно приготвено, с цел да устоя дълго време, то бива доста солено, (говорим за остаряло узряло сирене), по тази причина го оставям да престои едно денонощие в 1-2 литра вода. На идващия ден е меко и нежно като крема сирене, само че солено. Няма проблем, в случай че не разполагате с такова сирене да го замените с подобаващ за вас вид - стига да не е доста твърдо.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР