По-високият прием на зехтин се свързва с по-нисък риск от

...
По-високият прием на зехтин се свързва с по-нисък риск от
Коментари Харесай

Зехтинът намалява риска от деменция

" По-високият банкет на зехтин се свързва с по-нисък риск от смъртност, обвързвана с деменция, без значение от качеството на диетата ", съгласно екипа на Harvard T.H. Chan School of Public Health, чиито резултати са оповестени в списанието на Американската здравна асоциация (AMA).
На всеки четири години участниците са били питани за приема на зехтин и за общата им диета.
Според откривателите тези, които рядко или в никакъв случай не са употребявали зехтин, са били по-склонни да развият положения като болестта на Алцхаймер, като съгласно тях резултатите от дългогодишното им изследване " допускат, че приемът на зехтин съставлява евентуална скица за понижаване на риска от смъртност и деменция ".
" Заместването на потреблението на зехтин с маргарин и майонеза е обвързвано с по-нисък риск от смъртност и деменция и може да бъде евентуална тактика за възстановяване на продължителността на живота ", заключава екипът.
Маслото от пресовани маслини е с по-високо наличие на антиоксиданти и леко модифицирано, по-близко до природата, в сравнение с растителните масла, при които питателните субстанции и усетът нормално са понижени посредством преправка и разбъркване.
Резултатите сочат, че постоянните консуматори на зехтин са по-малко склонни да развият диабет, в сравнение с тези, които са по-склонни да употребяват други растителни масла или масла от семена, и че е евентуално готвенето със зехтин " да е показателно за по-здравословен хранителен режим ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР