По-високи добиви при ечемика и пшеницата се очакват през тази

...
По-високи добиви при ечемика и пшеницата се очакват през тази
Коментари Харесай

По-високи добиви от ечемик и пшеница очакват в Ямболска област

По-високи добиви при ечемика и пшеницата се чакат през тази година в Ямболска област спрямо миналогодишната годишна продукция. Засега е добро състоянието и на пролетниците.

По-малко от 5 % са пропадналите с пшеница площи през тази година в района, в доста положително положение са към 15 на 100 от посевите, а в положително - близо 60 %, регистрират от регионалната работа " Земеделие ".

Заради сушата през предходната година, добивите бяха доста по-ниски от нормалните за региона, само че в този момент стопаните се надяват на високи добиви, както при есенниците, по този начин и при пролетните култури.

Според Стефан Чолаков, ръководител на една от ямболските аграрни кооперации, падналите досега дъждове не са задоволителни.  

" Нуждаем се от дъжд, в този момент цъфти пшеницата, тя желае влага, тя ѝ би трябвало да налива. Слънчогледът - също желае, царевицата - също ".  

Официално жътвата на ечемика в региона ще стартира на 10 юни в община Тунджа, само че всеобщо прибирането на реколтата ще закъснее с към две седмици, предвиждат зърнопроизводителите.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР