По-висока активност в сравнение с последните избори за Европейски парламент

...
По-висока активност в сравнение с последните избори за Европейски парламент
Коментари Харесай

Във Франция отчитат по-висока избирателна активност

По-висока интензивност спрямо последните избори за Европейски парламент регистрират във Франция. Французите гласоподават на фона на продължаващите митинги на жълтите жилетки и на гърмежа в Лион.

Изборните секции във Франция отвориха в 8 сутринта и ще затворят в 20 ч. Французите гласоподават с общо 33 затворени изборни листи. Тази система разрешава гласоподаване единствено за листата на една единствена партия, като претендентите и реда им са закрепени. Листите се дефинират от партиите и желаните от тях претенденти са отпред. При тази способ няма преференциален избор

Каква Европа желаете да видите след днешния избор?
Филип Вивиен - политически съветник: Европа за хората на първо място. Днешното гласоподаване е извънредно значимо за всеки, който желае да види смяна. Виржини: Гласувах за огромна, обединена и мощна Европа.Едмонд: Това, на което всички се надяваме, е да имаме свободна Европа, с единна европейска валута и Европа, в която екстремизмът не побеждава.
Какво ще значи за Франция възможна победа на крайнодясната партия на Льо Пен?
Филип Вивиен: Националистичните трендове при нас имат приоритет при всеки един избор. Но в този момент считам това за неточност, тъй като ние гласуваме за Европа.
Решаване на тежките екологични проблеми и една по-зелена Европа бе измежду най-важните тематики, в името на които гласоподаваха през днешния ден младежите в Париж.
 © БГНЕСОще по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР