По възможно най-драматичния начин Светлана Каменова успя да стигне до

...
По възможно най-драматичния начин Светлана Каменова успя да стигне до
Коментари Харесай

Светлана Каменова: Бяхме отписали медала, решението е прецедент в световния бокс!

По допустимо най-драматичния метод Светлана Каменова съумя да стигне до отличие на международното състезание по бокс в Ню Делхи.

Българската боксьорка завоюва бронзов орден в кат. до 57 кг след декласиране на съперничката й – Лин от Тайван, която с нечисти дейности стигна до триумфа над Светлана с 3:2 съдийски гласа на 1/4-финалите.

Българката получи оценката си 72 часа, откакто й беше присъдена загуба.
 Страхотно! Светлана Каменова с бронз от Световното състезание в Ню Делхи Страхотно! Светлана Каменова с бронз от Световното състезание в Ню Делхи
Пред bTV националката беше безапелационна, че взетото решение е казус в историята на международния бокс.

" Бяхме отписали медала и трябваше да се върнем в залата на идващия ден. Аз още не мога да допускам какво се случи, тъй като това е казус в боксовата история. Няма по какъв начин да го схващам ", признава пред bTV Светлана. В ролята на оператор пък влезе Станимира Петрова.

За българската боксьорка това е второ отличие от международно състезание по бокс при дамите, откакто през 2012-а още веднъж печели бронз. След драмата в Индия, медалистката ни е уверена, че справедливостта, която спечелва, е стъпка на IBA да остане в олимпийското придвижване през 2028-а:

" Показва се страховит напредък. Мачовете се преглеждат, което дава сигурност на състезателите и треньорските екипи, че когато един се е раздал в подготвителния развой, то това ще бъде видяно ", споделя гордостта ни.

С бронзово отличие на Каменова страната ни е измежду 18-те страни, които печелят орден от международното състезание.

" Още първоначално, по време на загрявката, Борислав Георгиев видя, че противниците употребяват нечисти способи. На кръга има рефер, който управлява нещата. Сметнахме, че е някаква моментна тактичност. Не обърнахме внимание. Бях готова във всеки един аспект – тактически, само че това не го чаках. Тези " глави ", които получавах, ме разконцентрираха ", разяснява Каменова.

Нещо повече – в първия рунд най-ясно се вижда, че Лин не се базира само на боксовите умения, а употребява способи, с цел да стигне до успеха с 3:2 съдийски гласа:

" След първия рунд бях в доста тежко положение, съвсем в нокдаун. Мотивацията, че съм по-добра, ме задържа до дъно да се боря. "

Следващата огромна борба пред боксовите ни националки са европейските игри в Краков през юни, които са и континентална подготовка за олимпийските игри в Париж следващата година:

" Сега ни следва европейска подготовка. Целият тим сме се стимулирали да дадем максимума. Виждаме напредъка. Борислав Георгиев и Роман Цветков непрекъснато се стараят да обогатяват нашите боксови умения. Това е пътят. Нашата цел е олимпиадата и да можем да представяме България на допустимо най-високото равнище ", безапелационна е Каменова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР