По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове

...
По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове
Коментари Харесай

Улични боеве в Киев в третия ден на руското нахлуване

По улиците на Киев се водеха борби в ранните часове през днешния ден, третия ден от съветското военно навлизане в Украйна. Това става часове след предизвестието на президента Володимир Зеленски, че силите на Москва ще се опитат да завладяват столицата преди зазоряване, показва организация Франс прес.

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко посоки.

Съобщава се за боеве сред намиращите се в региона на централния бул. на града  метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Стрелба и гърмежи се чуват в целия Соломянский регион на столицата, който е директно преди централната част.

Води се борба и от другата страна на Днепър.

Бомбоубежищата са претъпкани.

Рано тази заран бе оповестена въздушна паника и в най-населения град в Западна Украйна Лвов, както и в още един град в Лвовска област. Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна заплаха в Харков.

Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Зеленски да напусне Киев, написа „ Вашингтон пост “, базирайки се на американски и украински публични лица. Зеленски е цел номер 1 на руснаците, счита изданието. Украинският президент обаче е отказал предлагането и се намира в Киев.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, която осъжда съветското навлизане в Украйна, а непрекъснатият представител на Русия Василий Небензя назова текста антируски и антиукраински.

 Натали Севриукова пред дома си в Киев след ракетна офанзива, 25 февруари 2022 година Снимка: Асошиейтед прес

 Тяло на войни лежи до изумен съветски бронетранспортьор в региона на Харков, 25 февруари 2022 година Снимка: ЕПА/БГНЕС

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР