По традиция Велико Търново е привлекателна туристическа дестинация за празничния

...
По традиция Велико Търново е привлекателна туристическа дестинация за празничния
Коментари Харесай

Заведения и хотели във Велико Търново се подготвят за силен туристически сезон

По традиция Велико Търново е привлекателна туристическа дестинация за празничния месец декември. В началото на месеца идват групи от Румъния, защото северната ни съседка има народен празник и почивни дни, и доста туристи избират да отскочат до България. От десетилетия студенти избират за купона остарялата столица, а за Нова година в доста от хотелите и заведенията за хранене резервациите са изпълнени към този момент на 90%.

Ресторанти и хотели във Велико Търново се приготвят за студентския празник и за коледните и новогодишни тържества. Вече започнаха и празничните банкети на компании и ведомства.
Предстои 8-ми декември, той се пада петък и събота, целият уикенд е ангажиран с младежи и посетители на града. Студентите множеството са от други места, а може би нашите ще са на други места. Колегите от хотелите и те ще бъдат удовлетворени, тъй като ще продадат като пакети техните стаи. Има поръчки, Коледа, Бъдни вечер е фамилният празник и към този момент имаме запитвания за Коледа.
Ангел Ангелов, шеф на верига заведения за хранене

От 1 декември по традиция отваря порти и коледният базар от виенски вид, който ще радва поданици и посетители на остарялата столица. Всеки ден музикални осъществявания ще радват посетителите му.
Вече за втора година главно сме разширили базара и тази година над 50 дървени павилиона ще подслонят хора, които оферират лакомства, обичайни сладки, скара, дарове, атракциони за деца, ще имаме и празнична сцена с музикална стратегия, която ще даде поле за изява най- към този момент за млади гении от района.
Пламен Захариев, туристическа организация „ Царевград Търнов “

За великотърновските малчугани най- огромната страст е Коледната поща.
Обикновено над 1500 деца си оставят пожеланията за Дядо Коледа, неговите помощници са виновни за това да разпратят детските пожелания до дядо Коледа и да си получат подаръците. От 1 декември до 20 декември могат да си ги пращат децата. Коледният рейс е една самодейност, която дълги години организираме – първите две седмици от Коледния базар деца от всички детски градини от Велико Търново ще бъдат карани на базара и ще си пускат писмата до Дядо Коледа.
Пламен Захариев, туристическа организация „ Царевград Търнов “

В близкото туристическо населено място Арбанаси хотелиери и ресторантьори чакат непознати и български туристи още при започване на декември.
Имаме много резервации за 8- ми декември, горната зала ни е цялостна – с 18 студенти, група, запазили са я единствено за тях. После продължаваме с Коледните празници - там е много по-натоварено, от може би от 25-ти декември до 2 януари. Има и по-малки групи по 10 -15 индивида. Имаме много посетители от Варна, София, също за новогодишните празници идват и много румънци. За Нова година имаме куверт и сме им измислили и новогодишна стратегия, баница с шансове, шампанско и хоро на центъра на Арбанаси.
Тодор Марков, шеф на кръчма
За Нова година чакаме 25 души тайландци, обадиха се и ще им нагасим хубава българска вечеря новогодишна- с домашна баница, със сармички.
Генка Атанасова, притежател на заведение

За 8-ми декември нощните клубове и заведения са поканили хитови реализатори за младежите, а в новогодишната вечер община Велико Търново и кметството в Арбанаси по традиция провеждат посрещане на площада с шампанско и илюминации.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР