По света няма жена, имунизирана срещу домашното насилие. Някои от звездите

...
По света няма жена, имунизирана срещу домашното насилие.
Някои от звездите
Коментари Харесай

Звездите, станали жертви на домашно насилие

По света няма жена, ваксинирана против домашното принуждение.

Някои от звездите в Холивуд също са минали през този пъкъл – и са подготвени да опишат за това и да поддържат дамите в сходно състояние да потърсят поддръжка и да излязат от рисковата обстановка.

Те са доказателство и за това, че насилието над една жена не я прави по-слаба, по-глупава и по-маловажна…

Случва се в действителност изключителни, надарени и интелигентни дами да бъдат унизени от най-близките си, само че с помощта на волята и на смелостта си да изкарат казуса “на ярко ” и да загърбят страха и срама, те се изправят още веднъж на крайници. За да продължат по пътя си по-силни от преди.

Кристина Агилера

Като дете певицата е била унизена от татко си, който е посягал и на майка й. В следствие той изоставя и двете. Кристина е разказвала, че един път, когато е била единствено на четири, майка й я е разкрила вкъщи с окървавено лице.

 Звездите, станали жертви на домашно принуждение

За да помогне на други дами, претърпели принуждение, Агилера работи интензивно с дом за краткотрайно настаняване в Питсбърг, само че възнамерява един ден да отвори личен център.

Хали Бери

Носителката на “Оскар ” също е израстнала в семейство на принудител. Хали остава надълбоко травмирана от обстоятелството, че татко й протяга ръка на майка й. Споделя, че това се е отразило на избора й на мъже и я е подтикнало самата тя неумишлено да избира агресори. Веднъж едно от гаджетата на Хали я удря толкоз мощно, че тя остава на 80% глуха с едното си ухо.

 Звездите, станали жертви на домашно принуждение

Днес актрисата работи интензивно с центъра Jenesse Center в Лос Анджелис. “Причината да нося тази организация в съцето си е тъй като съзнавам добрината, която прави за дамите и децата в нашата общественост ”, споделя 51-годишната звезда.

Лаянъл Ричи

Певецът е доказателство за това, че експанзията от време на време няма пол и че мъжете също могат да станат обект на принуждение. През 1988 година, Ричи е пребит от брачната половинка си Бренда Харви, която е научила, че той й е изневерил. Бренда е задържана, само че все пак фамилията прави опит да оцелее. В последна сметка случаят се оказва неизпълним проблем и двамата се развеждат през 1993-а.

Марая Кери

Една от най-големите музикални звезди на нашето потомство също е била обект на експанзия от най-близкия си човек. Кери по този начин и не посочва някогашния си по име, само че споделя, че й е било мъчно да напусне тази токсична връзка, защото приятелят й “контролирал живота й ”. “Имах възприятието, че съм попаднала в капан, че съм заключена вечно ”, споделя Кери.

 Звездите, станали жертви на домашно принуждение

В последна сметка тя намира сили да се измъкне от токсичната обстановка и през днешния ден е щастлива в персоналния си живот и се радва на две прелестни деца.

Риана

За певицата ужасът, който претърпява през 2009-а, е най-болезненият миг в живота й. Тогава тя бе грубо пребита от приятеля си Крис Браун след скандал от ревнивост поради друга жена. Браун блъска главата на Риана в прозореца на колата, след което продължава да я удря по лицето, ръцете и краката. Снимките на пребитата звезда тогава обиколиха медиите, а за Рири и унижението, и болката са големи. Тя освен страда поради физическото нахлуване, само че и поради това, че в една нощ ненадейно губи най-близкия си човек и най-хубавия си другар.

Въпреки възприятията си, Риана осъзнава, че е неточност да желае да се събере още веднъж с Браун. Дивата от Барбадос откри сили да елементарни изблика на артиста и след време даже продължи да записва с него, само че на любовта им вечно бе комплициран кръст.

 Звездите, станали жертви на домашно принуждение

“Много дами, доста млади девойки всеки ден минават през такива неща. Както и доста млади момчета. Това не е проблем, за който да си затваряме очите. Не мога да се преструвам, че не е толкоз сериозен ” , споделя Риана.

Тина Търнър

Историята на Тина и някогашния й брачен партньор Айк Търнър е един от най-шокиращите обществено известни случаи на домашно принуждение измежду звездите. По време на брака им, Айк неведнъж пребива певицата. Някои от нападенията са толкоз брутални, че е имало заплаха за живота й. Тина е била насилвана и полово от мъжа си.

 Звездите, станали жертви на домашно принуждение

Тя намира сили да го напусне през 1976-а, откакто й протяга ръка на задната седалка на колата в Лас Вегас. И освен това – краят на брака й с Айк е начало на суперуспешната соло кариера на Тина Търнър. “Когато остарях, му простих ”, споделя Тина за някогашния си брачен партньор, който умря през 2007-а. “Но след всичко сторено, в никакъв случай повече не одобрих да работя с него. Той ме беше помолил да създадем още едно турне дружно, само че му споделих, че няма безусловно никакъв късмет ”, споделя Търнър.

Подкрепете битката против домашното принуждение:

Можете да станете част от акцията на Avon за битка с домашното принуждение като поръчате артикул от синята серия на марката с онлайн поръчка тук или посредством своя представител и препоръчайте акцията на другар.

Ако познавате или срещнете жертва на тормоз, насочете я да потърси помощ от експерти тук или да се обади на телефонен номер 080011977. Линията е изцяло безвъзмездна и работи непрекъснато. Не се опасявай да потърсиш помощ. Твоят глас е твоята мощ.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР