По-строги изисквания за превозните средства с жива тяга и по-високи

...
По-строги изисквания за превозните средства с жива тяга и по-високи
Коментари Харесай

Затягат правилата за движението на каруци в Казанлък

По-строги условия за транспортните средства с жива двигателна сила и по-високи санкции за нарушаването им, плануват измененията в Наредба 30 за придвижването на транспортни средства на територията на община Казанлък. Документът се отнася главно за каруците. Според предлаганите промени транспортните средства с жива двигателна сила би трябвало да са боядисани в блестящо жълто, а водачите им би трябвало да са облечени със светлоотразителни жилетки. Затягат се и условията за придвижването им по пътищата и в пиковите часове. Колите с жива двигателна сила ще би трябвало да имат два регистрационни номера, а животното би трябвало да има паспорт. Водачите би трябвало да носят тези документи, както и регистрационен ваучър на транспортното средство, публикуван от община Казанлък.
Наредбата беше призната на първо четене на общинската сесия през вчерашния ден, а второто четене ще бъде на постоянното съвещание на общинския съвет през февруари. До 6 февруари могат да се внасят писмени оферти по текстовете й.
Припомняме, че в края на октомври на пътя Казанлък - Тулово поради неосветена каруца при тежка злополука починаха 23-годишната Виктория Гьонева и 22-годишният й другар Цанко Павлов. Тяхната крах тогава разбуни духовете към каруците освен в Града на розите, а и в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР