По случая е образувано досъдебно производствоНа 07.08.2022 г. на ГКПП-Капитан

...
По случая е образувано досъдебно производствоНа 07.08.2022 г. на ГКПП-Капитан
Коментари Харесай

2 килограма златни накити задържаха на ГКПП Капитан Андреево

По случая е формирано досъдебно произвеждане

На 07.08.2022 година на ГКПП-Капитан Андреево дошъл лек автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Германия, оповестиха от прокуратурата. В него се намирали пет лица, от които три малолетни. Никой от тях не заявил импорт на артикули, движимости или валутни полезности. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в куфар с облекла били открити 6 полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал – гривни, огърлици и синджир. Според експертизата на вещото лице откритите 1980,50 грама бижутерийни произведения били от 22-каратово злато и са на обща стойност 249 543 лв..

Контрабандните златни украшения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на лекия автомобил Д.К., на 43 година, немски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР