По случай 120-годишнината от гибелта на Гоце Делчев Националният парк

...
По случай 120-годишнината от гибелта на Гоце Делчев Националният парк
Коментари Харесай

На Шипка безплатен вход днес по случай Гоце Делчев

По случай 120-годишнината от гибелта на Гоце Делчев Националният парк музей " Шипка-Бузлуджа " афишира безвъзмезден вход за Паметника на свободата през днешния ден, 4 май.

Създаден през 1964 година, той сплотява Националния парк музей  " Шипка " (създаден през 1956 г.), включващ връх Шипка с Паметника на Свободата, с паметниците, свързани със отбраната на Шипченския проход по време на Руско-турската война 1877/1878 год., Национален парк " Бузлуджа " и Парка на успеха край с. Шейново. На 17 ноември 1978 година музеят е разгласен за исторически и архитектурен резерват.
 120 години от гибелта на Гоце Делчев
120 години от гибелта на Гоце Делчев

Гоце Делчев взема решение да изведе четниците от селото

Днес зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов ще взе участие в отбелязването на 120 години от гибелта на един от героите на България - Гоце Делчев, в града, носещ неговото име.

В програмата на честването е заупокойна молитва , която ще отслужи негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим - катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий " - от 18:30 часа, следва посещаване в Института по история на българската емиграция в Северна Америка " Илия Тодоров Гаджев " от 19 часа, за 19:30 часа е планувано посещаване в новопостроената Света Неврокопска митрополия.

Тържествената заря инспекция е с начален час 20 ч.
 Няма да почетем дружно с РСМ годишнина от гибелта на Гоце Делчев
Няма да почетем дружно с РСМ годишнина от гибелта на Гоце Делчев

Николай Милков се тормози от първи политически присъди и пандизчии в РСМ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР