По-скоро говорим за полупрезидентска форма на управление, с тези думи

...
По-скоро говорим за полупрезидентска форма на управление, с тези думи
Коментари Харесай

Ива Митева уточни, че Слави Трифонов имал предвид "полупрезидентска република"

По-скоро приказваме за полупрезидентска форма на ръководство ", с тези думи Ива Митева от " ИТН " се опита да внесе изясненост по.

Изказването на водача на партията беше направено посредством партийната телевизия седмица преди откриването на предизборната акция. В него Трифонов, чиято партия съгласно социолозите е на ръба на бариерата за влизане в Народното събрание, се разгласи за референдум дали България да остане парламентарна, или да стане президентска република, като изиска да влезе в идващия парламент като поръчител, че от допитването ще има резултат.

Изказването на водача на " ИТН " през вчерашния ден провокира голям брой мнения и диспути. А през днешния ден Митева разгласи, че Трифонов не бил прецизирал коя от двете форми на република бил имал поради - полупрезидентска или президентска.

" Разликата в двете форми на ръководство е доста огромна. В доста страни я има полупрезидентската република и работят доста добре. Дори правилото на разделяне на управляващите е доста добре разделен в полупрезидентската република. При тази форма Народното събрание е директно избирано, президентът е директно определен. Тогава те ще работят в симбиоза, т.е. Народното събрание ще се избира от народа, а президентът ще уточни министър-председател, който ще образува своят кабинет и по-късно държавно управление ще изиска избор на доверие от Народното събрание ", изясни Митева пред Би Ти Ви.

Днес по-рано в представителят на служебния кабинет разяснява, че концепцията на Трифонов си е негова самодейност и не е съгласувана с президента.

" Донякъде бих го определил като предизборна провокация, поради резултатите, които дават социологическите изследвания на " ИТН " за изборите ", сподели Антон Кутев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР