По-скъпи чадъри и шезлонги ни очакват това лято по родното

...
По-скъпи чадъри и шезлонги ни очакват това лято по родното
Коментари Харесай

По-скъпи чадъри и шезлонги по Черноморието това лято

По-скъпи чадъри и шезлонги ни чакат това лято по родното Черноморие. Цените в хотелите също отиват нагоре.

Две плажни линии в Приморско са предложили оптималната цена за чадър, шезлонг и такъми от 50 лв. и 100 лв.. Според концесионерите, обаче, това не означавало, че в действителност ще костват толкоз. Стопаните на плажовете предложили по-високи суми, защото нямат право да ги надвишават до приключване на подписания контракт.

„ Аз съм уверен, че тази цена няма да я видите по никой български плаж. Това е направено за презастраховка, тъй като договорите, които сме сключвали преди 6-7 години - тогава никой не предполагаше, че ще има такава инфлация. Тази година договорите ще ни бъдат обновени със 17,8% ", съобщи Николай Димитров, заместник-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

По скъпи ще са и стаите в хотелите.

„ Примерно, в случай че е била към 100 лева, тази година ще бъде 115-120 лева Силно се надявам българският консуматор и задграничният да понесе тези промени. Ако това върви с повишаването на приходите, не би трябвало да се усети толкоз фрапантно. Със сигурност ще има такива, които няма да могат да си го разрешат ", сподели Антон Тръпков, хотелиер.

Теодора от София е измежду разочарованите от българското Черноморие, където съгласно нея цената не дава отговор на качеството. Затова и тази година ще прекара лятната си почивка в Гърция.

„ Условията са по-добри, плажът е по-хубав. Въпреки че ние не сме заплащали спомагателен вход или шезлонг, а просто си купихме едно фрапе и бяхме там през целия ден ", споделя Теодора.

За Албена пък българското Черноморие е желано. За лятната си отмора, обаче, е планувала по-висок бюджет поради упования скок на цените.

" Може би с към 30%-40% най-много. Не може да има безвъзмездни неща. Трябва да има търпими цени, да са съобразени ", счита тя.

От туристическия отрасъл ясно осъзнават, че покачването на цените може да отблъсне най-много българите да почиват по родното Черноморие. За това пробват да го вършат гладко.

„ Процентното нарастване, което при нас се постанова, не е изключително огромно - в границите на към 10%. Това е едно естествено повишаване, което няма по какъв начин – виждате, че също работната ръка става с все по-големи изкисвания, хората желаят все по-добро заплащане, а това няма от кое място да пристигна, с изключение на от по-високите цени ", споделя Калоян Михайлов, шеф на заведение в Поморие.

На този декор се регистрира огромен растеж при предварителните заплащания за отмора през лятото, защото туристите считат, че по-ранното заплащане им дава сигурност, че ваканцията им няма да се оскъпи.

Репортери:Давид Сукнаров, Тереза Кънчева

Оператори: Мила Николова, Любен Барзаков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР