По-скъпа почивка както у нас, така и в чуждестранните курорти

...
По-скъпа почивка както у нас, така и в чуждестранните курорти
Коментари Харесай

Колко ще ни струва почивката на морето това лято?

По-скъпа отмора както у нас, по този начин и в задграничните курорти ни чака това лято. Драстичното повишаване се вижда в огромна част от уеб страниците, които оферират предложения за ранни резервации. Голямо покачване на цените на пакетите има и при южните ни съседки Гърция и Турция.
Прочетете още
С наближаването на летния сезон от ден на ден хора се ориентират да създадат резервация за отмора, само че усещане прави, че пакетите в уеб страниците за резервации са двойно по-скъпи от предишни години. Причината за това най-вероятно е по-високите разноски на хотелиерите след инфлацията, която удари освен у нас, само че и в страните съседки.

Пакетите са нараснали с близо 20%, а за някои по-екзотични дестинации нарастването стига даже и до 30%.

Средната цена за 7-днвена отмора в Гърция, би излязла към 1000 евро, демонстрира уебсайт за ранни резервации. Предходни години този пакет е бил с 30% по-евтин. В Турция за същия интервал от време, почивката би ни коствала близо 950 евро, което е над 20% покачване.

Средно от 3000 до 3500 лв. излиза пък цената на пакет с включена услуга all inclusive за 6 дни отмора на българското черноморие, демонстрират онлайн платформите за резервации.

При цените на самолетни билети, летищни такси и други услуги също се регистрира фрапантен скок.

Туроператорите оферират най-голяма отстъпка в цените на пакетите, в случай че създадем резервация до Нова година. От по-малко понижение ще можем да се възползваме до края на този месец, а по-късно отстъпката ще стане съвсем незабележима.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР